Hatice Kolçak Merkez Bankası'nın faiz kararını değerlendirdi 'Parasını ona yatıran kazancına kazanç katacak'

Hatice Kolçak Merkez Bankası'nın faiz kararını değerlendirdi 'Parasını ona yatıran kazancına kazanç katacak'
Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, Merkez Bankası'nın faiz politikasını sabit tutmasına ilişkin rekoru açıkladı.

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, Merkez Bankası'nın faiz politikasını sabit tutmasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kolçak seçim sonrasını işaret ederek rekor yükselişi açıkladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 45 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi. Karar sonrası piyasalarda pek bir hareketlilik ise gözlemlenmedi. Ancak, geleceği konusu ise merak edilmeye başlandı.

KOLÇAK: "DOLARDA REKOR YÜKSELİŞ BEKLENİYOR"

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak Merkez Bankası'nın faiz politikasını sabit tutması sonrası piyasalara çok güvenilmemesinin gerektiğini belirtirken, "Ancak benim gördüğüm olumsuz bir tepki yok. Borsa yoluna devam edecek gibi duruyor." şeklinde konuştu. Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon rakamına piyasanın inanmadığının altını çizen Kolçak, “Merkez Bankası’nın enflasyon beklentisine piyasa inansaydı, şu anda döviz bu kurda olmazdı. Seçimden sonra dolarda rekor bir yükseliş güçlü gözüküyor. Bu da dövize bir talebi oluşturuyor." dedi.

hatice-kolcaktan-yatirimcilar-icin-kritik-aciklama-rekor-kiracak.jpg

"SEÇİM SONRASI 7 BİN 500 PUAN FAİZ ARTIRIMI OLUR"

Bu Mevduat Faizinde vatandaş enflasyonda korumadığını düşündüğü için tercih etmediğini söyleyen Kolçak, "Seçim sonrasında Merkez Bankası’nın yapması gereken 7500 puan baz faizi artırması gerekiyor. Belki de parasal sıkılaştırmayı devreye sokabilirler. FED faiz indirimi Haziran ayında gelirse bizde faiz indirimi geç olur. Çünkü biz faiz artırımına geç başladık. Seçim sonrası daha çok faiz artırımı ve parasal sıkılaştırmanın yoğun olduğu bir ortam ile karşılaşacağız." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.