Ünlü isim borsadaki manipülasyonu ifşa etti 'Para kazanmaları imkansız'

Ünlü isim borsadaki manipülasyonu ifşa etti 'Para kazanmaları imkansız'
Finansal Okuryazarlık Derneği Danışma Kurulu Üyesi Attila Köksal, borsaya yatırım yapanlara çarpıcı uyarılarda bulunarak Borsa İstanbul'daki büyük manipülasyonu ifşa etti.

Finansal Okuryazarlık Derneği (FODER) Danışma Kurulu Üyesi ve T-Gate Yönetim Kurulu Üyesi Attila Köksal, finansal okuyazar olmanın önemine dikkat çekerken, borsaya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

borsa-istanbul-1478165.jpg

Köksal, rekor üstüne rekor Borsa İstanbul’da manipülasyon yapan gruplar olduğunu açıklarken “Değme akademisyenden, değme profesörlerden çok daha iyiler. İnsanları nasıl etkileyeceklerini, onları nasıl yanılgılara sürükleyeceklerini biliyorlar. Mesela SASA çok iyi yönetilen ve gayte başarılı bir şirket. Değerlemesi 500 milyon dolardam 22 milyar dolara kadar çıktı. Trene herkes bindi. 22 milyar dolar Koç Holding ve Sabancı Holding çarpı 2 demek. Burada bir yanlışlık var. Siz sosyal etkileşim içinde 'Burada bir fırsat var. Bu fırsatı kaçırmayalım' diyorsunuz. Sonra yankı odaları başlıyor. Gruplar vs. Millet birbirini galeyana getiriyor.” Dedi.

PARA KAZANMALARI İMKANSIZ

Köksal, vatandaşların düzenli birikim ve yatırım yapması konusunda teşvik edilmesi gerektiğine dikkat çekerken bu inşalara 'yatırım yapın' demenin kolay olduğunu ancak öncelikle finansal okuyazarlık kazandırmak gerektiğini belirtti. Köksal “Gel vatandaş bak borsada fırsat var. Burada kazanırsın' falan. Asla kazanamazlar. Bu işleri bilmeyen bir vatandaş gelecek borsaya hisse senedi alacak, temel analizi öğrenecek, teknik analizi öğrenecek, kazanması imkansız. Parasını kaybeder gider. Biz bu vatandaşa gel kardeşim ayda 100-200 biriktir bunları fonlarla değerlendir, kumbaraya atar gibi at ve hiç bakma, alım satım da yapma dersek birikimleri değerlenir." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.