Güldür Güldür'den efsane Meclis Lokantası göndermesi! Fiyatların hesabı skeçle soruldu

Güldür Güldür'den efsane Meclis Lokantası göndermesi! Fiyatların hesabı skeçle soruldu
Güldür Güldür'ün 11 Mayıs'ta yayınlanacak yeni bölümü efsane bir 'Meclis lokantası' göndermesi ile birlikte geliyor.

Yüksek enflasyon ve artan maliyetler nedeni ile vatandaş bir tabak yemeğe sıradan bir restoranda 350 lira öderken Meclis Lokantası fiyatlarını ise görenleri çileden çıkarmıştı.

TBMM lokantasına ait yeni adisyonlar sosyal medyada büyük yankı bulmuştu.

En son tarihli Meclis Lokantası adisyonunda 3 kişilik bir yemek için sadece 117 lira ödenmesi ile işin tuzu biberi olmuştu.

meclislokantasic.jpg

Meclis Lokantası'nda milletvekillerinin yedikleri muazzam menülerin son derece ucuz olduğunu gören vatandaşlar da isyanını yarı ciddi yarı esprili şekilde sosyal medyadan göstermişti.

guldurguldur1.jpg

MECLİS LOKANTASI FİYATLARININ HESABINI GÜLDÜR GÜLDÜR SORDU

Öyle ki vatandaşların yediği ucuz yollu yemekler ile milletvekillerinin yediği kallavi yemeklerin fiyatları arasındaki uçurum komedi skeçlerine de konu olmaya başladı.

Show TV'nin sevilen program Güldür Güldür de Meclis lokantasının fiyatlarına konu alarak efsane bir gönderme yaptı.

"VATANDAŞ OLARAK YEMEK YİYEBİLECEĞİMİZ TEK YER..."

Güldür Güldür'ün fragmanında orta halli bir çiftin yer aldığı skeçte sanatçının "Sonunda vatandaş olarak yemek yiyebileceğimiz tek yer yere geldik. Meclis lokantasına..." sözlerinin ardından gülme efekti verildiği sahne dikkat çekti.

Vatandaşlar 1 tabak İspir kuru fasulye için 200-250 lira arasında hesap öderken Meclis lokantasında bir porsiyon tereyağlı İspir kuru fasulyesi için sadece 38 lira ödüyor olması günlerce konuşulmuştu. 3 kişilik bir adisyonda görülen 117 liralık hesap fotoğrafı elden ele dolaşmıştı. Üstelik tarih 10 yıl öncesini değil 2024 yılını gösteriyordu.

2024 YILI MİLLETVEKİLİ MAAŞLARI KAÇ LİRA?

En düşük emeli maaşının 10 bin liraya çıkarıldığı yüzde 49,25'lik Ocak zammı ile bir milletvekilinin aylık maaşı 110 bin liraya çıkmıştı. Ancak Meclis'teki milletvekillerinin çoğu aynı zamanda emekli olmaları nedeni ile aylık gelirleri farklılık gösteriyor. Hem emekli maaşı hem milletvekili aylığı alan bir vekilin cebine yaklaşık 230 bin TL giriyor.

MECLİS BAŞKANI'NIN AÇIKLAMASI GÜNDEME OTURMUŞTU

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un dile dolanan Meclis Lokantası fiyatları ile ilgili açıklaması ise özrü kabahatinden büyük dedirten türde olmuştu. Numan Kurtulmuş, 'Öyle vekillerimiz var ki bir tek maaşları var' sözleri ile gündeme oturmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.