İsrail, Gazze'yi ikiye bölüyor

İsrail, Gazze'yi ikiye bölüyor
İsrail'in askeri manevralarını kolaylaştırmak için Gazze'yi kuzey ve güney olarak ikiye bölen bir yol inşa ettiğini öne sürdü. İddia The Wall Street Journal (WSJ) gazetesi tarafından ortaya atıldı.

İsrail'in yapımı devam eden yaklaşık 8 kilometreyi bulan çakıl taşlı yolun, İsrail sınırından Akdeniz kıyısına uzanarak Gazze kentini ikiye böldüğü kaydedildi.

WSJ'nin ulaştığı uydu görüntülerinin gözler önüne serdiği üzere Gazze kentini doğu-batı ekseninde kesen eski yolun kuzeyine inşası süren yeni yol, tarlalar ve az nüfuslu yerleşim bölgelerinden geçiyor.

İsrail'in Kanal 14 televizyonunda 17 Şubat'ta yayınlanan görüntüler kanıt gösterilerek, İsrailli mühendislerin belirledikleri güzergahlardaki yapıları yıkmayı planladığı ve askeri koridoru genişletmek için yola çakıl dökmeye başladığı bildirildi.

gazzeyol100.jpg

YOL İSRAİL'İN KONTROLÜNDE OLACAK

Söz konusu yolla İsrail ordusunun bölgedeki askeri hareketlerini güvenli bir şekilde artırması hedefleniyor ve yolun Gazze'deki operasyonlarını sonlandırana kadar ise İsrail'in kontrol ve kullanımına tabi olacağı belirtiliyor. Yol inşaası İsrail'in Gazze'deki saldırılarını bir sonraki aşaması olabileceği vurgulanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.