ABD askeri büyükelçilik önünde kendini yaktı ‘Ölene kadar aynı cümleyi tekrar etti’

ABD askeri büyükelçilik önünde kendini yaktı ‘Ölene kadar aynı cümleyi tekrar etti’
ABD’de 25 yaşındaki bir asker, İsrail büyükelçiliği önünde Filistin’de yaşananlar ve ABD hükümetinin yaptıklarını protesto etmek için kendini canlı yayında yaktı.

ABD'nin başkenti Washington'da bulunan İsrail büyükelçiliği önünde kendini yakan kişinin görüntüsü sosyal medyada kısa sürede viral oldu. Tüm dünyanın konuştuğu görüntülerdeki kişinin 25 yaşındaki bir ABD askeri olduğu ortaya çıktı.

Cep telefonu kaydını başlattıktan sonra “Şimdi oldukça şiddetli bir protesto düzenleyeceğim” diyen ve ardından başından aşağı benzin döküp kendini ateşe veren asker, yanarak ölene kadar hep aynı cümleyi tekrar etti.

İsrail'in Washington Büyükelçiliği önüne gelip cep telefonu kamerasını açan ve üzerinde askeri üniforma olan ABD askeri, “Artık soykırıma ortak olmayacağım” dedi ve Gazze’de yaşananlar ve ABD hükümetinin yaptıklarından dolayı kendini yaktı.

Büyükelçilik polisleri askerin alevler içinde kaldığı anlarda büyük panik yaşadı ve yangın tüpleri ile müdahale etmeye çalıştılar. Bu sırada asker Twitch adlı yayın platformunda canlı yayındaydı. Görüntüler sosyal medyayı dehşete düşürürken dünya basınına da damgasını vurdu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.