İnci Taneleri’nden beklenmedik hareket 'Gündemin en çok konuşulan sahnesi oldu

İnci Taneleri’nden beklenmedik hareket 'Gündemin en çok konuşulan sahnesi oldu
Yayın hayatına başlamasıyla dikkatleri üzerine toplayan dizi İnci Taneleri, protesto sahnesiyle gündeme bomba gibi düştü.

Dün akşam Kanal D ekranlarına gelen İnci Taneleri dizisi, çarpıcı sahneleriyle reytingleri alt üst etti. Her Perşembe akşamı etkileyici konusuyla izleyicisini ekran başına bağlayan dizide kadına yönelik şiddet protesto sahnesi beğeni topladı. Yeni bölüm fragmanı yayınlanan İnci Taneleri'nin son bölümü çok konuşulmaya devam ediyor.

s-e441cbb3c85dfdb26a1aabb426b23e213cc88629.webp

Yılmaz Erdoğan’ın kaleme aldığı İnci Taneleri’nin bir önceki bölümünde pavyonda dansçı olarak çalışan Dilber, eşinin şiddetine maruz kalmış ve hastanelik olmuştu. Dün akşam ekranlara gelen bölümde ise Dilber’in hastane sahneleri ve taburcu olduktan sonra yaşananlar işlendi.

Dilber hastanede yatarken, onun yerine sahne alan arkadaşlarından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için toplumsal bir mesaj niteliği taşıyan protesto sahneleri ekranlara geldi.

dilber3.jpg

PAVYONDA PROTESTO SAHNESİ DİKKAT ÇEKTİ

Dün akşam ekranlara gelen İnci Taneleri dizisinin 7. bölümü “Yaşayan, yaşatan ve yaşam savaşı veren tüm kadınlara…” mesajıyla başladı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ithaf edilen bölümde, rol gereği Dilber’in eşinden şiddet gördükten sonra hastanede tedavi altına alındığı anlar gösterildi. Bu sırada Dilber’in yerine pavyonda sahne alan arkadaşları, Dilber’e yönelik yapılan şiddeti protesto etmek istediklerini dile getirdi.

Öncelikle dans etmek istemediklerini patronları Kamuran’a ileten kadınlar, bekledikleri desteği göremeyince sahneden izleyenlere seslendiler.

Dilber’in arkadaşları sahnede “Arkadaşımız Dilber vahşice bir şiddete uğradı. Maalesef şu anda hastanede. O yüzden müsaadenizle bugün oynamak istemiyoruz. ‘Oynayın’ derseniz oynarız ama biz arkadaşımıza yapılanı protesto etmek istiyoruz” diyerek destek bekledi.

Bunun üzerine müzikholde bulunan seyirciler alkışlayarak protestoya destek verdi. O anları ekran başında izleyen İnci Taneleri seyircileri ise gözyaşlarını tutamadı.

incitaneleri4.jpg

DİZİ İLK BÖLÜMLERİNDE ELEŞTİRİLMİŞTİ

Henüz yayınlanmaya başlamadan önce, tanıtımlarını seyredenler tarafından sert tepkilere maruz kalan İnci Taneleri dizisi, kadına yönelik şiddeti romantize ettiği gerekçesiyle eleştirilmişti. Ancak son bölümde kadına şiddeti protesto eden sahnelerle gönülleri kazanan dizinin ilerleyen bölümleri de şimdiden merak konusu oldu. Yeni bölüm fragmanı da yayına girdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.