İki ithal ürüne damping soruşturması

İki ithal ürüne damping soruşturması
Ticaret Bakanlığı, yerli firmaların başvurusu üzerine, Vietnam ve Çin'den ithal edilen iki ürüne damping soruşturması açtı.

Ticaret Bakanlığı, ithalatta haksız rekabetin önlenmesine ilişkin iki tebliğ yayınladı.

Soruşturmalara konu olan ilk ürün, Vietnam menşeli “adi metallerden içi doldurulmuş teller (elektrikli ark kaynağı yapmak için)” tanımlı 'özlü kaynak telleri.'

Başvuru, yerli üretici Oerlikon Kaynak Elektrodları ve Sanayi A.Ş. firması tarafından yapılırken, Gedik Kaynak Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Meksan Spark Kaynak Telleri Metal Makine Elektrik Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş. firmaları tarafından da desteklendi.

Tebliğde, Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti menşeli ürüne ilişkin yürürlükte bulunan dampinge karşı kesin önleme ilişkin olarak bir nihai gözden geçirme soruşturması açılması ve açılan soruşturmanın usul ve esaslarının belirlendiği belirtildi.

Yapılan inceleme sonucunda, bir nihai gözden geçirme soruşturması açılabilmesi için yeterli bilgi, belge ve delillerin bulunduğunun anlaşıldığı, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu Kararı ile Vietnam menşeli önlem konusu ürüne yönelik olarak soruşturma açılmasına karar verildiği belirtildi.

85.jpg
sitrik asit

ÇİN MENŞELİ 'SİTRİK ASİT'

Bakanlığın soruşturulması yönünde karar aldığı diğer ürün ise, Çin menşeli 'sitrik asit' ürünü oldu.

Damping soruşturması açılması başvurusunun yerli üretici Tezkim Tarımsal Kimya San. ve Tic. A.Ş. firması tarafından yapıldığı kaydedildi.

Resmi Gazete'de yer alan tebliğlerde, soruşturmaların tebliğin yayımı tarihinde başlamış kabul edileceği belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.