Ünlü beyaz eşya şirketi borçlanma kararı aldı

Ünlü beyaz eşya şirketi borçlanma kararı aldı
Dev beyaz eşya şirketi Arçelik borçlanma kararı aldı. İzin için SPK'ya başvurdu.

Arçelik yurtiçinde nitelikli yatırımcılara tahvil veya bono ihracı yoluyla 30 milyar liraya kadar borçlanma kararı aldı.

Şirket Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada ihraç izni için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yaptığı kaydedildi.

Dün KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Yönetim Kurulumuz tarafından 09 Ekim 2023 tarihinde Şirketimiz Esas Sözleşmesinin 7. maddesinin vermiş olduğu yetkiye istinaden, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Borçlanma Araçları Tebliği hükümlerine uygun olarak, yurtiçinde halka arz edilmeksizin tahsisli satış veya nitelikli yatırımcıya satış yöntemleriyle satılmak ve halka arza yol açmayacak şekilde Borsa İstanbul A.Ş.'nin ilgili pazarında işlem görmek üzere 1 yıllık dönem içerisinde çeşitli tertip ve vadelerde bir veya birden fazla seferde gerçekleştirilecek toplam 30.000.000.000 Türk Lirası tutarına kadar Türk Lirası cinsinden piyasa koşullarına bağlı olarak belirlenecek esaslar çerçevesinde tahvil ya da finansman bonosu ihraç edilmesine, söz konusu tahvil ve finansman bonosu ihraçlarına ilişkin yukarıda belirtilen sınırlar dahilinde kalmak kaydıyla, Sermaye Piyasası Kurulu'na ihraç belgesinin onaylanması talebiyle başvuru yapılmasına; Sermaye Piyasası Kurulu'nca onaylı toplu ihraç limitimizin geçerlilik süresi boyunca yapılacak tüm ihraçlarda, ihraçlara ilişkin tutar, vade, faiz, ek getiri oranı, ihraç zamanı ve satış şekli dahil tüm koşulların belirlenmesi; aracı kurumun seçimi; ihraçların gerçekleştirilmesi, dağıtım esasları ve tahsisatların belirlenmesi ve ihraç ve satış amacıyla ilgili olabilecek Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul A.Ş., Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş., Takasbank A.Ş. ve diğer ilgili merciler nezdinde gerekli başvuruların ve sair tüm işlemlerin yapılması ve tamamlanması ve düzenlenecek sözleşme ve her türlü evrakın şirketimiz adına tanzim ve imza edilmesi hususlarında Hakan Hamdi Bulgurlu, Özkan Çimen, Mine Şule Yazgan ve Murat Kahriman'dan herhangi ikisinin birlikte imzası ile yetkili kılınmasına karar verilmiştir.

Bu karar kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu'na gerekli izin başvurusu bugün yapılmıştır."

ARÇELİK NE ZAMAN KURULDU?

1955 yılında Vehbi Koç ve Lütfi Doruk tarafından Sütlüce'de kurulmuştur. Türk beyaz eşya sektöründe ilk kez 1959'da çamaşır makinesi, 1960'ta buzdolabı ve 1990'da bulaşık makinesi üretmiştir.

1968 yılında Çayırova tesislerine taşınmış, 1970'li ve 80'li yıllarda ürün gamı genişletilerek 1975'te Eskişehir Buzdolabı, 1979'da İzmir Elektrikli Süpürge ve 1993 yılında Ankara Bulaşık Makinesi işletmeleri açılmıştır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.