Hisseli tapuda o zorunluluk ortadan kalkıyor 'Mal paylaşımında yeni dönem başlıyor'

Hisseli tapuda o zorunluluk ortadan kalkıyor 'Mal paylaşımında yeni dönem başlıyor'
Miras yoluyla ev sahibi olanlar dikkat! Milyonlarca insanı ilgilendiren hisseli tapu satışlarıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Geniş bir kesimi ilgilendiren miras yoluyla taşınan hisseli tapu sahiplerini ilgilendiren flaş gelişmeler yaşandı.

Milyonlarca kişi ebeveynlerinden miras kalan gayrimenkul ve dükkan tapularını kardeşleriyle paylaşıyor. Bu durum kimi zaman taraflar arasında tartışmaya neden olabiliyor.

Yaşanan tartışmalar da hisseli tapu satışlarında içinden çıkılmaz bir hale dönüşmüştü. Bu tartışmaların son bulması adına yeni bir düzenleme getirildi.

NOTER ONAYI ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

Hisseli tapu devri sürecinde noter onayı zorunluluğu kaldırıldı. Artık miras payının kardeşler arasında devri için noter onaylı bir sözleşme yapma zorunluluğu ortadan kalktı.

tapu-cesitleri-nelerdir.jpg

YAZILI SÖZLEŞME YETERLİ OLACAK

Yeni düzenleme, hisseli tapu devir işlemlerinde taraflar arasında yapılan yazılı bir sözleşme ve bu sözleşmenin tüm paydaşlar tarafından imzalanması yeterli olacak.

Bu değişiklikle birlikte, hisseli tapu alırken tapu sicil müdürlüğü ve noter işlemlerinin eksiksiz tamamlanması gerekecek. Satışa konu taşınmazın sınırları net olarak belirlenmeli ve hisse sahipleri ortak bir karar alarak tapu işlemlerine katılacaklar. Özellikle aynı aileye mensup olan kardeşler arasındaki devir işlemlerinde noter zorunluluğu ortadan kalkacak.

tapu1424968.jpg

TÜM PAY SAHİPLERİNİN ORTAK ONAYI ARANMAYA DEVAM EDECEK

Aynı anne-baba tarafından miras kalan evlerin devir işlemleri için yazılı bir sözleşme yeterli olacak. Ancak kesin satış işlemleri için tüm pay sahiplerinin ortak onayı aranmaya devam edecek.

İŞLEMLER DAHA KOLAY VE HIZLI GERÇEKLEŞECEK

Hisseli tapu devri sürecinde, avukatların vekaleten işlem yapabilmesi de mümkün olacak. Bu yeni düzenleme, hisseli tapu sahiplerinin işlemlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmelerine olanak tanıyacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum