Milyonlarca tapu hissedarı dikkat 'Satışınız bir anda iptal olabilir'

Milyonlarca tapu hissedarı dikkat 'Satışınız bir anda iptal olabilir'
Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren en önemli hususlardan biri de satış işlemlerinin sorunsuz gerçekleşmesidir. Ancak yaşanan bazı durumlar satışın iptaline kadar yol açabilir.

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren konulardan biri de tapu da adı bulunan hissedarlarla ilgili önemli durumlar bulunuyor. Satış işlemlerinden önce hissedarların arasında anlaşma sağlanması en önemli hususlar arasında yer alıyor. Bunun yanında satış işleme geçilmeden önce de satışı belirleyen kritik detaylar önceden belirlenmeli.

ekran-goruntusu-2023-11-30-083251.png

Satış işlemi sırasında dikkate alınması gereken bir diğer önemli faktör, hisse sahiplerinin hakları olup, önalım hakkı süreci tamamlandıktan sonra gerçekleşen bir satış, diğer hissedarlar tarafından itiraz edilemez.

ekran-goruntusu-2023-11-30-083236.png Ancak, önalım hakkı kullanılmadan yapılan satışlarda, diğer hissedarlar dava açma hakkına sahiptir.

ekran-goruntusu-2023-11-30-083218.png

Satış işlemlerinden önce en önemli hususlardan biride hissedarlar kendi hisselerini satmak istedikleri takdir de bu kararı noter aracılığıyla diğer hissedarlara haber vermelidir.

Aksi durumda şufa davası ile karşı karşıya kalınabilir.

ŞUFA DAVASI (ÖNALIM HAKKI) NE DEMEK?

Şufa hakkı, paylı mülkiyette paydaşlardan birisinin payını kısmen veya tamamen 3. kişiye satması halinde, diğer paydaşların payı satın almaya tanıyan bir haktır. Bu hak ancak dava yoluyla kullanılabilir ve menkul mallarda önalım hakkı kullanılamaz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.