Jandarmadan sahte zeytinyağı operasyonu 'Kullandıkları yöntem gerçeğinden ayırt ettirmedi'

Jandarmadan sahte zeytinyağı operasyonu 'Kullandıkları yöntem gerçeğinden ayırt ettirmedi'
Balıkesir'de zeytin aroması ve gıda boyası kullanarak gerçeğinden ayırt edilmesi zor sahte zeytinyağı üreten baba ve oğlu gözaltına alındı.

Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde düzenlenen operasyonda, ürettikleri sahte zeytinyağlarını semt pazarlarında sattıkları iddia edilen 2 kişi yakalandı. Baba ve oğul olan iki zanlının sahte zeytinyağını pazarda 5 litresi 450 liradan sattıkları tespit edildi.

GIDA BOYASI VE ZEYTİN AROMASI KULLANDILAR

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde R.Ç. ve oğlu Ü.Ç'nin gıda boyası ve zeytin aroması kullanarak sahte zeytinyağı ürettikleri ve bunları semt pazarlarında satarak haksız kazanç elde ettikleri ortaya çıktı.

Bunun üzerine ekipler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü görevlileriyle şüphelilere ait 3 ayrı depoya ve 2 araca baskın yaptı.

sahte-zeytinyagi-1.jpg

BİRÇOK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ

İl Jandarma Komutanlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan depo aramalarında sahte oldukları tespit edilen 20 bin 549 litre zeytinyağı ele geçirildi.

Bunun yanında şüphelilere ait olan depo ve araçlardan 2 bin 500 kilogram zeytinyağı sabunu, 7 bin 772 kilogram bal, 3 bin 129 kilogram pekmez, 1200 adet ambalajlı arı sütü, 100 kilogram tahin, 3 bin 500 etiket, bal ısıtma makinesi ve sahte ürünlerin satışını gerçekleştirmek ve piyasaya sürmek üzere 32 bin 61 boş teneke ele geçirildi.

Zanlıların, ürettikleri sahte zeytinyağlarının 5 litresini pazarda 450 liradan sattıkları öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.