'Hijyen' operasyonunda 10 tutuklama

'Hijyen' operasyonunda 10 tutuklama
Çanakkale merkez ve 3 ilçesinde faaliyet gösterdiği belirlenen suç çetesine yönelik yapılan 'Hijyen' operasyonunda 14 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, suç örgütü üyelerinin karıştığı iddia edilen suçlar arasında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Birden fazla kişi tarafından nitelikli yağma', 'Tefecilik', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçları bulunmaktadır.

4 Aralık tarihinde gerçekleştirilen operasyonda 14 şüphelinin ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda, ruhsatsız 3 tabanca, çok sayıda mermi, delici, kesici ve yaralayıcı aletler ile farklı kişilere ait çek, senet, tapu, araç ruhsatları ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Z.K.Ö., C.Ö., İ.T., M.D., S.D., A.A., F.C., M.İ., S.Ç. ve E.Ç. tutuklanırken, 4 şüpheli serbest bırakıldı.

Ayrıca, 'Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçu' kapsamında 11 şüphelinin taşınır, taşınmaz mal varlıklarına ve banka hesaplarına, 5 şüpheliye ait 8 şirketin hesaplarına el konulması talebinin mahkeme tarafından değerlendirildiği belirtildi

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.