Öğrencilerden engellilere anlamlı destek

Öğrencilerden engellilere anlamlı destek
Bilecik Bozüyük'teki Bekir Aral İlkokulu'nun 4-B şubesi öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını kullanarak bir tekerlekli sandalye satın aldı. Öğrenciler, satın aldıkları tekerlekli sandalyeyi Engeliler Derneğine bağışladı

İlkokul öğrencileri, harçlıklarından tasarruf ederek bir araç satın alarak bir kişiye yardım eli uzattı. Tekerlekli sandalyeyi Engeliler Derneği'ne teslim eden öğrencilerin bu duyarlı davranışı, çevrelerinde olumlu bir etki yarattı.

Dernek Başkanı Nursel Topal, öğrencilere teşekkür ederek, "Çocuklarımıza minnettarız. Harçlıklarından fedakarlık yaparak bize bir tekerlekli sandalye bağışladıkları için teşekkür ederiz. Umarım bu güzel davranışları diğer okullarda da örnek olur. Hepinize teşekkür ederiz. Bu tekerlekli sandalye bir kardeşimize gidecek. O kardeşimiz, bu hediyeyi görünce çok sevinecek." dedi.

Okul Müdürü Yusuf Cengiz Yarangümeli, öğrencilerin sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini belirterek, "Çevreme duyarlıyım, değerlerime sahip çıkıyorum" (ÇEDES) kapsamında 4. sınıf öğrencilerimiz ve velilerimizin destekleriyle sınıf içinde bir kumbara oluşturduk. Öğrencilerimiz, harçlıkları ve veli desteğiyle biriktirdikleri katkılarla bir engelli kardeşimize tekerlekli sandalye hediye etme kararı aldılar. Hem velilere hem öğrencilere hem de önderlik yapan öğretmenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Sınıf öğretmeni Abide Bayık da öğrencilere teşekkür ederek, "Öğrencilerimle gurur duyuyorum. Her derslerinde farkındalık oluşturacak konulara duyarlılık gösteriyorlar. Yardımlaşma konularında sürekli konuşmalar yapıyorlar. Onlarla gurur duyuyorum." şeklinde ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.