BM acı bilançoyu açıkladı

BM acı bilançoyu açıkladı
Birleşmiş Milletler (BM), Doğu Afrika ülkelerinde devam eden şiddetli yağışların etkisiyle 3 milyon kişinin olumsuz etkilendiğini ve 1,2 milyon kişinin göç etmek zorunda kaldığını bildirdi.

BM Dünya Gıda Programı'nın Nairobi Ofisi'nden gelen bilgilere göre, bölgedeki uzun süreli yağışlar, milyonlarca insanın yaşamını derinden etkiledi ve birçok kişinin temel ihtiyaçlarına ulaşmasını zorlaştırdı.

Kenya, Etiyopya, Somali ve Tanzanya gibi Doğu Afrika ülkeleri, şiddetli yağışlar ve seller nedeniyle önemli ölçüde zarar gördü. Kasım ayının ortalarından bu yana devam eden felaket, Kenya'da 160, Etiyopya'da 57, Tanzanya'da 68 ve Somali'de 110 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Ayrıca, 1,2 milyon kişinin göç etmek zorunda kalması, bölgedeki insanların temel yaşam koşullarının ciddi bir şekilde tehlikeye girmesine yol açtı.

BM, yağışların devam etmesi durumunda gıda güvenliği sorunlarının daha da artabileceği uyarısında bulundu. Bölgedeki acil yardım ihtiyacının arttığına dikkat çeken BM, uluslararası toplumun bu krize hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etmesi gerektiğini belirtti. Doğu Afrika'daki bu felakette, acil insani yardıma duyulan ihtiyaç, bölgenin karşılaştığı zorlu koşulları gözler önüne seriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.