Putin'den adaylık açıklaması

Putin'den adaylık açıklaması
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2024'teki devlet başkanlığı seçimlerinde yeniden aday olacağını açıkladı.

Anavatanın Kahramanları Günü dolayısıyla Moskova'daki Kremlin Sarayı'nda düzenlenen törende Putin, 200'den fazla davetlinin katıldığı bir törenle asker ve komutanları "Altın Yıldız" madalyalarıyla ödüllendirdi. Törende yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki özel operasyona katılan askerlerin kahramanlığını vurgulayan Putin, "Bugün Rusya kahramanlarına Altın Yıldız madalyalarını takdim etmek bir onurdur" dedi.

Törenin ardından Altın Yıldız madalyası alan bir subayla yaptığı görüşmede Putin, 2024 seçimlerinde tekrar aday olacağını duyurdu. Subayın ise, "Yeniden adaylık için talebimize karşılık vermenizden dolayı çok memnunuz. Bütün Rusya sizi destekliyor" şeklindeki ifadeleriyle Putin'in kararını desteklediği belirtildi.

Rusya Federasyon Konseyi, geçtiğimiz günlerde oy birliği ile seçim tarihini 17 Mart 2024 olarak belirlemişti. Rusya Merkezi Seçim Komisyonu da yaptığı açıklamada, başkanlık seçimlerinin 15-17 Mart tarihlerinde yapılacağını duyurdu. Putin, 2020'deki referandumla yeniden aday olmasının önünü açmış ve daha önceki dört seçimi de kazanmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.