Karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı

Karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı
Hakkari'de yüksek kesimlerde kar yağışı devam ederken, il genelinde karla karışık yağmurun etkili olmaya başladığı gözlendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından önceki gün etkili olacağı duyurulan yer yer çok kuvvetli yağmur ve sağanak yağışın Tunceli, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Urfa'nın kuzey bölgelerini etkisi altına alacağı duyurulmuştu.

Dünkü uyarıların üzerine Hakkari il merkezinde sabah saatlerinden bu yana karla karışık yağmur etkisi gözlemlenirken, yüksek kesimlerde kar yağışı devam ediyor.

aw094752-01.jpg

BELEDİYEDEN SEL ÖNLEMİ

Hakkari Belediyesi'ne bağlı ekipler, yaşanabilecek sel taşkınlarıyla ilgili olarak hazırlıklarını tamamladı.

Yollarda ve su kanalarında biriken sular ekipler tarafından tahliye edilerek risklerin önüne geçildi. İldeki önlemler üst seviyelere çıkarılarak yaşamın etkilenmemesi için çalışmalar sürdürüldü.

Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Abdi Arslan, karla karışık yağmur nedeniyle Hakkari-Van, Hakkari-Çukurca, Hakkari-Şırnak karayolunu kullanan sürücülerin toprak kayması ve kaya düşmelerine karşı dikkatli olmaları gerektiği uyarısını yaptı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.