Her şey 7 Ekim sonrası değişti Dış Haberler Uzmanı Ardan Zentürk İsrail halkının politikacılarına güvensizliğini açıkladı

Her şey 7 Ekim sonrası değişti Dış Haberler Uzmanı Ardan Zentürk İsrail halkının politikacılarına güvensizliğini açıkladı
Dış Haberler Uzmanı Ardan Zentürk, İsrail’in kendi içerisinde yaşadığı iç karışıklığı, İsrail’in en önemli yayın organlarından biri olan Jarusalem Post Gazetesi üzerinden Youtube kanalında yayımladığı videoda anlattı.

Dış Haberler Uzmanı Ardan Zentürk, kendi Youtube kanalında peş peşe videolar yayımladı. Videolarında birinde, İsrail’in kendi içerisinde büyük bir iç hesaplaşmaya doğru savrulduğunu ve İsrailli vatandaşların yaşanan Gazze savaşından memnun olmadıklarını, İsrail’in en önemli yayın organlarından biri olan Jarusalem Post Gazetesi üzerinden takipçilerine anlattı.

Zentürk, Jarusalem Post Gazetesi'nin Gazze ile yaşanılan bu savaşın İsrail'de büyük bir siyasi depreme yol açtığını ve ne zaman geleceğinin belli olmadığını ancak mutlaka gerçekleşeceğini aktardı.

“İSRAİL, 6 EKİM İSRAİL’İNDE YAŞAMIYOR”

Zentürk’ün videodaki iddialarına göre, Jarusalem Post açıklamasının devamında, “7 Ekim tarihinde başlayan savaş her şeyi değiştirdi. İsrail, 6 Ekim İsrail’inde yaşamıyor. Artık Siyasetçiler ve askeri kadroya dönük güven parçalandı. İsrailli vatandaşlarda ve ordu içerisindeki askerlerde öfke, endişe ve yaralanmışlık var.” dedi.

Zentürk, “Bir ülkede ‘Bu nasıl olabildi? İsrail bu hale nasıl düştü?’ gibi bir soru sorulduğundan itibaren o ülkeyi yöneten askeri ve sivil kadroların geleceğe dönük uzun vadeli veya orta vadeli bir planı olamaz” açıklamasında bulundu.

POLİTİKACILAR, HALKIN TEPKİSİNDEN KORKTUĞU İÇİN CENAZELERE KATILAMIYOR

Ölen askerler ve sivillerin cenazelerine İsrailli politikacıların neden katılmadıklarını şu cümlelerle aktardı, "Çünkü İsrailli vatandaşlar çocuklarının doğru bir savaşta ölmediğine inanıyorlar. İsrailli politikacılar da bunun farkında ve halkın tepkisinden korktuğu için cenazelere katılamıyor.”

ZENTÜRK, ÜLKEMİZDEKİ ŞEHİTLERE DEĞİNDİ

“Mesela biz PKK’ya karşı çok şehit verdik. Şehit anne ve babalarının tamamı ne dedi? Vatan sağolsun. Niye? Çünkü o anneyle baba, çocuğunun doğru bir mücadelede şehit olduğuna inanıyor” ifadelerini kullandı.

“İSRAİL HALKININ ÇOĞUNLUĞU NETANYAHU’DAN KURTULMAK İSTİYOR”

Zentürk, Jarusalem Post’un açıklamasını okuyarak, “Netanyahu istifasını soran bir gazeteciye ‘şuan da savaşla ilgileniyorum. halktan meşru onay almış başbakanım’ dedi. O onay 7 ekim öncesiydi. Halk seçimini ve kararını yenilemek istiyor” dedi. Ayrıca Zentürk, İsrail halkının bir an önce erken seçime gidip Netanyahu’dan kurtulmak istediğini dile getirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.