Altın yatırımcılarını sevindiren açıklama '2024'de altının durumu ne olacak'

Altın yatırımcılarını sevindiren açıklama '2024'de altının durumu ne olacak'
Altın fiyatları da fed kararından ve politika faizinden etkilendi.Ancak yatırımcıların gözündeki güvenirliliğini dalganlanmalara rağmen korumaya devam ediyor.Peki son durum ne?

22 Aralık itibariyle Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı sabaha karşı 2006 liraya kadar yükseldi. Altın fiyatlarındaki yükselişi ABD Merkez Bankası Fed'in 2024 yılında faiz indirimlerine başlayacağı beklentisini destekliyor. Uzman isimler yılın son ayında altının yükselişine dair rakamsal tahminlerde bulundu. Yatırımcılar, altınların bozdurulmamasına dair yapılan uyarıların 2024 yılunda karşılık bulup bulamayacağını merak ediyor.

whatsapp-gorsel-2023-11-30-saat-08-24-22-46ab55fc.jpg

UZMAN İSİM UYARDI

Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk yatırımcıların ilgiyle takip ettiği uzman isimlerden biri olarak öne çıkıyor. Yıldırımtürk, konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda; "Hem dış piyasa fiyatının yüksek olması, hem de içeride altın ithalatına kota getirilmesi ile oluşan fiyat farkı, ayrıca sene sonuna gelindiğinde ithalat yapılmamış olması biraz bu primin artmasına neden oldu. Dolar/TL'deki aylık bazdaki fiyat artışının da etkisi ile 2000 TL alışılacak bir rakam gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.


ONS YÜKSELİYOR
Altın yatırımcısının 2024 yılında keyifli bir yıl geçireceğini ifade eden Yıldırımtürk, altının onsunun önce 2200, ardından 2400 doları görebileceğini ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.