Gram altın koptu gidiyor Duyan Kapalıçarşı'ya koştu

Gram altın koptu gidiyor Duyan Kapalıçarşı'ya koştu
Gram altın yeni bir rekora imza atarak 2 bin 420 lira seviyelerini görmesi Kapalıçarşı'da iğne atsanız yere düşmeyecek türde bir kalabalığa neden oldu.

Uluslararası piyasalardaki ekonomik dalgalanmalara karşın gram altın, güvenli liman arayışındaki yatırımcıların ilk tercihi olmaya devam ediyor.

Global piyasalarda ons altın, enflasyon endişeleri ve jeopolitik gelişmelerin etkisiyle değer bulurken, gram altın da bu yükselişe paralel olarak tarihi bir rekor kırdı. Ons altın 2 bin 177 dolar seviyelerini görürken gram altın da 2 bin 420 liraya kadar çıktı.

altinlar.jpg

ENFLASYON ALTINA KAÇIŞI DOĞURDU

Altındaki yükseliş iç piyasaya da hareketliliğe neden oldu. Kapalıçarşı’da kuyumcularda iğne atsan yere düşmez denecek kadar bir kalabalık oluştu.

Fiyat artışlarına ilişkin değerlendirme yapan Günay Güneş, ‘‘Altın 10-15 gündür yükseliş trendine girdi. Orta Doğu’daki belirsizlik ortamı, ABD Merkez Bankası’ndan gelen açıklamalar altın fiyatlarının dalgalanmasına neden oldu. Vatandaşlar enflasyondan korunmak için de altına yöneliyor. Ülkemizde gram altın uzun vade yatırımı olarak tercih ediliyor. Has altının Kapalıçarşı’da gram fiyatı 2 bin 420 lira, çeyrek altın 4 bin lira tam altın 16 bin liradan satılıyor’’ diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.