Ramazan ayında PTT'ye başvuranlar 2 Bin 900TL'lik ödeme alıyor

Ramazan ayında PTT'ye başvuranlar 2 Bin 900TL'lik ödeme alıyor
Aile ve sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ya da geliri olmayan ailelere Ramazan ayında destek paketi sunacağını duyurdu. Ramazan yardımından yararlanmak isteyenler, Aile Destek paketi detayları için başvurabilirler.

Aile Destek Paketi yardımı ödemeleri, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere nefes aldırmaya devam ediyor. Ramazan ayında yapılan ödemelerle, PTT aracılığıyla başvurular alınmaya başlandı. Başvuru için T.C. kimlik kartı yeterli olup, bazı şartların taşınması gerekiyor. Özellikle, hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekmekte. Bu yardım paketi kapsamında, uygun bulunan ailelere 2 bin 900 TL ödeme yapılacak.

poiuhgf.jpg

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ İÇİN BAŞVURULAR NEREYE YAPILIYOR?

Aile Destek Paketi yardımı ödemeleri hız kesmeden devam ediyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sunulan bu ödemeler, 15 Mart ile 31 Mart tarihleri arasında hesaplara yatırılacak. Ramazan ayı içerisinde yapılan ödemeler, ihtiyaç sahibi ailelerin yaşam kalitesini artırırken, destekten yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, T.C. kimlik kartları ve şifreleriyle e-devlet sistemine giriş yaparak ya da T.C. kimlik kartlarıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na bizzat başvurarak işlemlerini gerçekleştirebilirler. Başvuru onayı alan kişilere, muhtaçlık durumlarına göre 850 TL ila 1250 TL arasında ödeme yapılması planlanmaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.