Yatırımcıların beklediği haber geldi Dolar o tarihte 8 lira birden artacak

Yatırımcıların beklediği haber geldi Dolar o tarihte 8 lira birden artacak
Milyonlarca kişi 31 Mart seçimlerinin ertesi günü piyasaların tepkisinin ne olacağını merak ediyor. Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre Dolar fiyatlarının 8 bin lira birden artacağı tarih belli oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından düzenlenen Piyasa Katılımcıları Anketi'ni sonuçları açılandı. Böylece Dolar rakamlarının seçim sonrası göreceği değer ve 8 lira birden artarak 40 bin lirayı aşacağı tarih de belli oldu.

dolarlar.jpg

Dolar kurunu baskılamak amacıyla piyasalara yönelik müdahalelerine devam sürerken TCMB, gün aşırı yaklaşık 800 milyon dolarlık satış yapıyor. Ekonomi dünyasının ise gözü seçim sonrası piyasaların alacağı konuma çevrildi.

MERKEZ BANKASI'NIN DOLAR TAHMİNİ BELLİ OLDU

Geçtiğimiz sene yapılan seçimlerin ardından meydana gelen kur artışının bir benzerinin bu seçimlerin sonunda yaşanıp yaşanmayacağı yatırımcıyı düşündürüyor. Ekonomistler ise genel seçimler ve yerel seçimler arasında büyük fark olduğunu ve piyasanın tepkinin yanı olmayacağı yönünde açıklamalar yapıyor.

merkezbankasi2.webp

Merkez Bankası'nın her ay düzenli olarak yayınlanan Piyasa Katılımcıları Anketi sonucu açıklandı. Son raporda 53'ü finansal sektör ve 15'i reel sektör olmak üzere 68 katılımcıya yönelttiği sorulara verilen yanıtlar ışığında dolar/TL paritesinde yaşanması beklenen muhtemel senaryolar ortaya çıktı.

DOLAR YIL SONUNA KADAR 8 LİRA YÜKSELELECEK

Anket katılımcıları "Bankalararası döviz piyasası ABD Dolar kuru beklentiniz nedir? (TL)" şeklindeki soruya, 31 Aralık tarihi için 40.02 TL'lik bir beklentide olduklarını yanıt verdi. Bu durum, Türkiye'de yılın geri kalan 9 aylık bölümünde, dolar kurunda her ay ortalama 0,9 TL'lik bir artış yaşanacağı anlamına da geliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.