Emeklilere 6 Bin TL bayram ikramiyesi Ödemeler bu tarihlerde yapılacak

Emeklilere 6 Bin TL bayram ikramiyesi Ödemeler bu tarihlerde yapılacak
Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren gelişme yaşandı. Emekli ikramiyelerinin ödeme tarihleri belli oldu. İşte detaylar...

16 milyon emekli, Ramazan ve Kurban bayramlarında toplam 6 bin lira ödeme alacak. Bu ödeme, 3 bin lira olarak her iki bayramda yapılacak. Peki, bu ödemeler ne zaman gerçekleşecek? Yeni emekli olanlar da bu uygulamadan yararlanabilecek mi? EYT’liler bu ödeme kapsamına dahil mi? Ayrıca, emeklinin dul ve yetimine ne kadar yatırılacak? İşte merak edilenlerin yanıtları:

gf.jpg

Emeklilere yüzde 49,25’lik zam yapıldı. Böylece, en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu. Emekliler 2024 yılında toplam 6 bin TL bayram ikramiyesi ödemesi alacak.

Emekli maaşları Temmuz ayında yeniden artacak. SSK ve Bağ-Kur emekli zammı, refah payı hariç yüzde 37,57 oranında gerçekleşti. Ayrıca, buna ek olarak yüzde 11,68’lik ek zam yapıldı ve bu ek zam farkı da hesaplara aktarıldı. Haziran-Temmuz aylarında emekli maaşları yüzde 49,25’lik zamlı olarak ödenmiş olacak. SSK ve Bağ-Kur emekli zammı Ocak ve Temmuz ayı dönemleri olmak üzere yılda 2 kez belirlenmekte. Böylece hesaplanmış olan 6 aylık enflasyon oranı doğrudan emeklinin zam oranını oluşturuyor.

Son zamanlarda bu rakamlara ek olarak refah payı da verilmesi dikkat çekiyor:

  • Ocak ayı 2023: Emekliye refah payı yaklaşık yüzde 15.
  • Temmuz ayı 2023: Emekliye refah payı yüzde 5,23.
  • Ocak ayı 2024: Emekliye refah payı yüzde 11,68 .

dcs.jpg

2023 yılında emeklilere 9 bin TL ikramiye ödemesi yapıldı. Temmuz ayında yılın ikinci artışını alacak emekliler, bundan önce Nisan ve Haziran aylarında iki ayrı ikramiye de almıştı. Bu ikramiyeler, bayramdan bir hafta önce emeklilerin hesaplarına yatırıldı.

Geçtiğimiz yıl yapılan artışla ikramiye 2 bin liradan 4 bin liraya çıkarıldı ve 2023 yılında tüm emeklilere iki bayramda toplam 6 bin lira ödendi. Ayrıca, Cumhuriyetin 100. Yılı nedeni ile bütün emeklilere bir kez 5 bin liralık ek bir ikramiye ödemesi gerçekleştirildi. Böylece 2023 senesinde emeklilere totalde 9 bin lira ikramiye verilmiş oldu.

2024 yılı, hükümet tarafından “Emekliler yılı” ilan edildi. Ek zam sonrası ikramiyeler, emekli maaşlarına yüzde 11,68’lik artışla yüzde 50 zamlı olarak ödenecek. Artık 2000 liralık ikramiye 3000 liraya çıktı. Böylece emekliler, iki bayramda da toplamda 6000 lira ikramiye alacak.

3000 TL EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

İkramiye artışının Mart ayında Meclis’e gelip yasalaşmasının ardından Nisan ayında Ramazan Bayramı öncesi ödenmesi öngörülüyor. İşte emekliler için ödeme takvimi:

5.jpg

  • Ramazan Bayramı İkramiyesi (Nisan Ayı):
  • 10-12 Nisan: Ramazan Bayramı
  • 1-9 Nisan: İkramiye ödeme tarihleri
  • Kurban Bayramı İkramiyesi (Haziran Ayı):
  • 16-19 Haziran: Kurban Bayramı
  • 10-15 Haziran: İkramiye ödeme tarihleri

İkramiyeler bütün emekli vatandaşlara ve vefat eden emekli vatandaşların dul ve yetim maaşı alan yakınlarına aktarılacak. Bu ödemeler, maaşın miktarına bakılmaksızın, dul ve yetimlere hisse oranında diğer emeklilere eşit şekilde yapılıyor. İkramiye tarihlerinden önce emeklilik başvurusu yapan EYT’liler veya emekli olmak isteyen sigortalılar da ikramiye ödemelerinden yararlanabiliyor. Mart ayı 2024'e kadar başvuran EYT’liler her iki ikramiyeyi alırken, Mayıs ayı 2024 sonuna kadar başvuran emekliler yalnızca Kurban Bayramı ikramiyesini alacak.

EMEKLİ VE MEMUR TEMMUZ ZAM TAKVİMİ İSE ŞU ŞEKİLDEDİR:

  • 1-5 Temmuz: Memur emeklilerine maaş ay içinde zam farkı
  • 3 Temmuz: Zamlar açıklanacak
  • 15 Temmuz: Memurlara zamlı maaş
  • 17-25 Temmuz: SSK emeklilerine zamlı maaş
  • 25-28 Temmuz: Bağ-Kur emeklilerine zamlı maaş

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.