Yemeden önce bir kez daha düşünün Bu yiyecekleri ısıttığınızda zehir saçıyor

Yemeden önce bir kez daha düşünün Bu yiyecekleri ısıttığınızda zehir saçıyor
Bazı zamanlar iki gün üst üste aynı yemeği buzdolabında muhafaza ederek yiyebiliyoruz. Ancak bu yapılan bazı besinler için sağlık açısından büyük bir hata. İşte aslan ısıtılmaması gereken yiyecekler...

Uzmanlar, bazı yiyeceklerin yeniden ısıtıldıklarında zararlı olabileceğini belirtip uyarıda bulundu. Evde hazırlanan yemekleri israf etmemek adına buzdolabına kaldırmak ve ısıtarak yeniden servis etmek son derece pratik gibi görünse de uzun vadede sağlık sorunlarına yol açabiliyor. İşte yapılıp buzdolabına kaldırıldıktan sonra tekrar ısıtılmaması gereken bazı yiyecekler:

PİRİNÇ

Isıya dayanıklı olan pirinç, oda sıcaklığında bekletildiğinde Bacillus cereus adlı bakterinin gıda zehirlenmesine yol açabilir.

PATATES PÜRESİ

İki saatten fazla oda sıcaklığında bekletilmemeli ve buhar çıkana dek ısıtılmalıdır.

YUMURTA

Salmonella bakterisini taşıyabileceği için dikkatli saklanmalı ve Fahrenheit (4°C ila 74°C) arasındaki sıcaklıklarda tutulmalıdır.

Ayrıca, toprakta yetişen birçok yeşillik de uygun şekilde yeniden ısıtılmadığı takdirde çeşitli sorunlara yol açabilir. Bu semptomlar arasında ateş, grip, baş ağrısı, ense sertliği, kafa karışıklığı ve hatta nöbetlerle sonuçlanan ciddi bir enfeksiyon olan listeriosis de yer almaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.