Ekrem İmamoğlu İstanbul'da yapacağı ilk icraati açıkladı

Ekrem İmamoğlu İstanbul'da yapacağı ilk icraati açıkladı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da yapacağı ilk icraati açıkladı.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ikinci kez seçilmesinin ardından yaptığı konuşmada, seçim sonuçlarını değerlendirdi ve rakiplerine yönelik önemli mesajlar verdi. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın balkon konuşmasına ilişkin yaptığı yorumlar dikkat çekti.

İmamoğlu, diğer siyasi parti adaylarının seçim sonuçlarını kabul etmeleri gerektiğini vurgulayarak, "Gönlüm arzu eder ki artık vesayeti bir kenara bırakıp ilçelerinin belediye başkanı olurlar, herkes birbiriyle oturup konuşabilir. Hangi partide olduklarının önemi yok" dedi.

"MİLLETİN KAVGADAN FAYDA GÖRME ŞANSI OLABİLİR Mİ?"

aa-20240401-34153080-34153077-election-evaluation-from-mayor-of-istanbul-ekrem-imamoglu-1.jpg

Erdoğan'ın balkon konuşmasını yorumlayan İmamoğlu, "Ilımlılığın kime zararı olabilir ki? Bu milletin kavgadan fayda görme gibi şansı olabilir mi?" diyerek, milletin birlik ve beraberlikten yana olduğunu belirtti. Ayrıca, Erdoğan'ın seçilmiş bir lider olduğunu ve hükümetin ve İstanbul'un meselelerini konuşmaktan kaçınmaması gerektiğini ifade etti.

ekran-goruntusu-2024-04-01-135659.png

İmamoğlu, seçimin mesajlarla dolu olduğunu ve bu mesajların hükümete, kendilerine ve diğer siyasi partilere yönelik olduğunu belirterek, bu mesajların alınıp düşünülmesi ve tartışılması gerektiğini söyledi. Bu şekilde, Türkiye'nin ciddi bir güven ortamına doğru ilerleyebileceğini ve adalet, ekonomi gibi konularda herkesin kazançlı çıkacağını vurguladı.

"BEN ONLARA FORMÜLÜ VEREYİM BELKİ ŞANSLARI OLUR"

ekran-goruntusu-2024-04-01-132754.png

Son olarak, gazetecinin "Erdoğan'ın size odaklanarak rekabeti artırmasından endişe ediyor musunuz?" sorusuna İmamoğlu, vahşi rekabetin kendisini daha çok çalıştırdığını ve halkın da daha çok desteklediğini belirterek, üslubunu değiştirmeyeceklerini ve prensiplerinden vazgeçmeyeceklerini ifade etti. Bu şekilde, İstanbul'da hizmet, iyi niyet, iyi ilişki ve iyi diyalog temelinde bir rekabetin olması gerektiğini vurguladı.

İmamoğlu, "Beni biraz çözebildilerse vahşi bir rekabetin beni daha çok çalıştırdığını, halkın da daha çok sahiplendiğini görürler. Ben onlara formülü vereyim. İstanbul'da bizimle mücadele edeceklerse hizmette, iyi niyette, iyi ilişkide, iyi diyalogda mücadele etsinler.
Deneyebilirlerse belki şansları olur"
dedi.

ekran-goruntusu-2024-04-01-135709.png

İLK İCRAATLERİ NE OLACAK?

Öte yandan gazeteci Murat Yetkin'in "İlk 3 icraatınız ne olacak?" sorusunu İmamoğlu "Bekleyen bölge planlarında hamleler yapabiliriz, tapu bekleyen vatandaşlarımıza yönelik hamleler yapabiliriz" diye yanıtladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.