Selçuk Geçer’den emekliyi bayram ettirecek açıklama ‘Emekli maaşları 20 bin TL olacak’

Selçuk Geçer’den emekliyi bayram ettirecek açıklama ‘Emekli maaşları 20 bin TL olacak’
Selçuk Geçer, emeklileri sevindirecek maaş açıklaması gündeme damga vurdu.

Selçuk Geçer, milyonlarca emekliyi heyecanlandıracak gelişmeyi açıkladı. Emekli maaşlarına 20 bin TL sürprizini duyurdu.

Milyonlarca emeklinin maaşına Ocak ayında yüzde 49,25 oranında zam gerçekleştirilmişti. Ancak zamlı maaştan 6 bin 700 ve altında kök aylığı alan vatandaşları etkilemedi. En düşük emekli aylığı 10 bin TL’de kalmaya devam etti.

65410419a468601a8c509789.jpg

EMEKLİLER SEÇİM ÖNCESİ TEPKİLERİNİ DİLE GETİRDİ

Emekliler ise açlık sınırının 16 bin TL üzerinde olması sebebiyle yerel seçim öncesi iktidara tepkilerini dile getirmişti. Birçok emekli ise seçim öncesi maaşlarına iyileştirme gelir mi? sorusunu gündeme getirdi.

ERDOĞAN TEMMUZ AYINI İŞARET ETMİŞTİ

Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise emeklilere seyyanen zam konusunu için Temmuz ayını işaret etti. Bazı emekliler ise bu duruma da tepki göstererek hayat pahalılığı karşısında geçinmeye devam etti.

emekli-2124.jpg

GEÇER: EN AZ 20 BİN TL OLMASI GEREKİYOR

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ise hükümetin seyyanen artış yapmamasının sandığa yansıdığını belirtirken, emeklinin tepkisinin sandığa yansıdığını açıkladı.

Geçer, Temmuz ayını işaret ederek, “Emekliye en az 20 bin TL ödeme yapmanız gerekiyor. 10 bin TL çıkıp veriyorlar, aslında kök maaş ile o rakamı bile vermiyor. Emekliler de bu tepkiyi sandıkta gösterdi” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.