Bir tanesi 16 bin TL'den satılıyor 'Bulup işleyen adeta servet kazanıyor

Bir tanesi 16 bin TL'den satılıyor 'Bulup işleyen adeta servet kazanıyor
Hatay Defne'de Ali Özalp serpantin taşından işlediği ürünleri 500 dolardan sattığını ifade etti.

Defne ilçesinde yaşayan 55 yaşındaki Ali Özalp, babasından devraldığı serpantin taşı oymacılığı geleneğini modern tekniklerle birleştirerek, sanat eserlerine dönüştürüyor ve bunları 500 dolardan başlayan fiyatlarla satıyor.

Çocukluğundan beri bu işi yapmakta olduğunu belirten Özalp, "Bu mesleği doğmadan önce yapıyordum diyebilirim. Doğmadan önce babam bu işi yapıyordu, ben de ondan devraldım.

aw173770-01.jpgKendimi bildim bileli bu işi yaptığımı hatırlarım ve bu dereceye getirdim." şeklinde konuştu. Babasının ilkel şartlarda çalıştığını ancak zamanla işi geliştirerek makineleştirdiğini ifade eden Özalp, çocukluğundan itibaren bu mesleği icra ettiğinden dolayı acemiliğini hatırlamadığını söyledi.

Özalp, eserlerin fiyatlarının boyut ve modeline göre değişebildiğini ancak 500 dolardan aşağıya satmayı düşünmediğini vurguladı.

aw173770-06.jpgHatay'a özgü serpantin taşını kullanarak eserlerini ortaya çıkardığını belirten Özalp, bu işi Türkiye'de yapabilen başka birini tanımadığını ve yeni başlayacak birisinin bu işi yapamayacağını ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.