Yıllar sonra ilk kez kendi başına çay içebildi '25 yıllık mücadele öyküsü'

Yıllar sonra ilk kez kendi başına çay içebildi '25 yıllık mücadele öyküsü'
Muhammed Eroğlu, geçirdiği beyin pili operasyonunun ardından yeniden hayata tutundu

Parkinson hastalığıyla 25 yıldır savaşan yürümekte zorlanan, elleri titrediği için kendi başına yemek yiyemeyen Muhammed Eroğlu, geçirdiği beyin pili operasyonunun ardından yeniden hayata tutundu Yıllardır kendi başına çay içemeyen adam operasyonunun ardından yıllardır yapmak istediği şeyi yaparak doktoruyla karşılıklı çay içti.Operasyonu gerçekleştiren Medicana Sağlık Grubu Beyin Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tuğberk Özdemir, “Beyin pili tedavisiyle Parkinson hastalığının semptomlarında önemli oranda iyileşme sağlanabiliyor” ifadelerini kullandı.


İzmir, Ödemiş’te yaşayan Muhammet Eroğlu’nun bundan 22 yıl önce, elinde titremeler ve vücudunda istemsiz kasılmalar baş gösterdi. Uzun süre şikayetlerini görmezden gelen Eroğlu, rahatsızlığının artması neticesinde doktora müracaat etti. Kontrollerin ardından kendisine Parkinson hastalığı tanısı kondu. Gördüğü tedavilerden netice alamayan Eroğlu'nu zamanla daha da kötüye gitti.Kendi kendine yemek bile yiyemez duruma geldi.

Medicana International İzmir Hastanesi Beyin Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tuğberk Özdemir tarafından 1 saat süren bir operasyonla beyin pili takılan Eroğlu, bir gece hastanede yattıktan sonra taburcu oldu. Ameliyattan 2 hafta sonra pili açılan 47 yaşındaki hasta, yürüme, konuşma, yemek yeme gibi günlük işlerini giderek kendi kendine yapar hale geldi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.