Çamaşır makinesindeki kötü kokuyu anında temizliyor 'Herkesin evinde bulunuyor'

Çamaşır makinesindeki kötü kokuyu anında temizliyor 'Herkesin evinde bulunuyor'
Çamaşır makineleri, evlerimizdeki en önemli temizlik cihazlarından biridir. Ancak zamanla, yoğun kullanım sonucu çamaşır makinelerinde hoş olmayan kokular oluşabilir. Çamaşır makinesindeki kötü kokuyu önleyen yöntem ortaya çıktı.

Çamaşır makinenizin çamaşır yıkama performansının eskisi gibi olmadığını ya da yıkanmış çamaşırlarda hoş olmayan bir koku fark ediyorsanız, bu durum genellikle makinenin içinde biriken tortuların bir sonucudur.

Bu kokuların temel sebepleri arasında deterjan artıkları, kireç birikintileri ve nem yer alır.

Bu durumda, çamaşır makinesinin düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir.

SİRKE KULLANIN

Çamaşır makinesi gözüne bir bardak sirke ekleyin ve ardından boş bir yıkama programı çalıştırın. Sirke, çamaşır makinesindeki hoş olmayan kokuları giderirken aynı zamanda deterjan kalıntılarını ve kireç birikintilerini temizler.

KARBONAT KULLANIN

Çamaşır makinesi gözüne 1-2 yemek kaşığı karbonat ekleyin ve boş bir yıkama programı başlatın. Karbonat, çamaşır makinesindeki kötü kokuları ortadan kaldırırken aynı zamanda lekeleri ve kirleri de etkili bir şekilde çıkarır.

LİMON KULLANIN

Çamaşır makinesi gözüne 1-2 dilim limon ekleyin ve boş bir yıkama programı çalıştırın. Limon, çamaşır makinesindeki kötü kokuları giderir ve aynı zamanda çamaşırlarınızın da daha iyi kokmasını sağlar.

DÜZENLİ OLARAK TEMİZLEYİN

Çamaşır makinenizi düzenli olarak temizleyin. Boş bir yıkama programı çalıştırarak deterjan kalıntılarını ve kireç birikintilerini temizleyin. Ayrıca, çamaşır makinenizin filtresini de düzenli olarak temizleyin.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.