İmamoğlu kazanırsa mesleği bırakacağım demişti 'Ünlü gazeteci mesleği bıraktığını böyle açıkladı'

İmamoğlu kazanırsa mesleği bırakacağım demişti 'Ünlü gazeteci mesleği bıraktığını böyle açıkladı'
Ünlü gazeteci 9 Ağustos tarihinde sosyal medya hesabında 'Hodri Meydan' başlığıyla paylaşım yapmış ve eğer Ekrem İmamoğlu kazanırsa mesleği bırakacağım demişti. İşte o gazeteci mesleği bıraktığını böyle açıkladı.

Gazeteci Cengiz Alçayır, İmamoğlu'nun seçimi kazanması durumunda mesleğini bırakacağını ilan etmişti.S

Sonuçlar açıklandıktan sonra Alçayır, mesleği bıraktığını duyurdu. İşte Alçayır'ın aylar öncesinde sosyal medyada paylaştığı o mesaj:

"Dün gece yaptığım paylaşım ise şu şekilde: Öncelikle belirtmek isterim ki; İmamoğlu ile olan bu çekişmem, ne siyasi ne de kişisel bir refleksiyondu. Onu yakından tanıdığım için, sahip olduğu makamın gücünün ne kadar tehlikeli olabileceğini ve şehre vereceği zararın boyutlarını öngördüğüm için gazeteciliğin tarafsız alanını bir kenara bırakıp, gece gündüz süren bir mücadeleye girişmek vatandaşlık görevi ve sorumluluğu olduğunu düşündüm. Peki, İmamoğlu benim bu şekilde mücadele ettiğim ilk siyasetçi miydi? Değildi... Ama... Sonuncusu oldu...!

Kısaca yazacağım kardeşim... Bizde 'şeref sözü' çok değerlidir. Bu yüzden 'Öl, söz verme, öl, sözünden dönme..' denir.! Anlayacağın İmamoğlu ve benzerlerinin verdiği tutulmayan, sahiplenilmeyen şeref sözlerine benzemez..! Benim için gazetecilik sadece bir meslek, bir iş, bir uğraş değildi; aynı zamanda toplum ve dezavantajlı gruplar adına zalim yöneticilere karşı bir mücadele alanı ve bir dertlenme çizgisiydi.

Demek ki, 16 yılın ardından, bu yolculuk burada sona ermiş.. Gazeteciliği bu akşamdan itibaren bıraktığım ve bu meslekten kaynaklı siyasi hiçbir mücadele vermeyeceğim için bu yazı net bir şekilde bir 'Veda...' niteliği taşıyor. Özür kısmına gelince...!

Bu toprakların masum ve saf insanlarının haklarına göz diken, çöken, istismar eden şer oluşumlarına karşı üstün gelemediğim ve pes ettiğim için; işinde gücünde, evinde barkında olan herkesten tüm kalbimle özür diliyorum. Eklemek istediğim kısa bir not var ki; bu sosyal, ahlaki ve değerler mücadelesinde ne İmamoğlu, ne de onu destekleyenler kazandı, ne de ben onlar karşısında kaybettim.

KAYBEDİŞİM; çürüme ve çürümüşlük sistemine kaybolmaktan ziyade, kendimi bu kokuşmuşluktan kurtarma meselesiydi, hepsi bu..! Yani ben değil; kazandıklarını sananlar olarak sizler KAYBETTİNİZ...! İMAMOĞLU'na gelince; devam et birader... Sen bunlara az bile yapıyorsun, bundan sonra senin aleyhinde tek kelime haber yaparsam seninle aynı olurum..!''

dfadsfads.jpg

agfas.jpg

hodri-meydan.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.