Seçim sonuçlarında ‘emekli’ detayı ‘Dünya basını 31 Mart’ı konuşuyor’

Seçim sonuçlarında ‘emekli’ detayı ‘Dünya basını 31 Mart’ı konuşuyor’
Dünya basını ve Türk medyasında emeklilere dikkat çekti. Emekliler tarih yazdı yorumları yapıldı.

Dün akşam tüm Türkiye’nin olduğu gibi dünya da yerel seçimlere odaklandı. CHP'nin damga vurduğı seçimde uluslararası basında geniş yankı uyandırdı. Haberlerde ise enflasyon ve emekli detayı da dikkat çekti. Ekonomi ve enflasyonun seçim sonuçlarına etkisine ayrıca parantez açılırken İmamoğlu hakkındaki yorum ise büyük yankı uyandırdı.

Heyecanlı seçim maratonu biterken ortaya dünya basınının da ilgisini çekecek ve uzun süre konuşulacak sonuçlar da çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin elde ettiği seçim başarısı ise konuşulan konular arasında oldu.

"MUHALEFET ERDOĞAN'I ŞAŞKINA ÇEVİRDİ"

İngiliz BBC "Muhalefet tarihi zaferiyle Erdoğan'ı şaşkına çevirdi" başlıklı haberiyle Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından büyükşehirleri de kazanmayı planladığı vurgulandı. Ayrıca Erdoğan'ın büyüyüp belediye başkanlığı yaptığı İstanbul'u kaybetmesinin ise altını çizdi.

"İMAMOĞLU, ERDOĞAN'A KARŞI GÜÇLENDİ”

İngiliz Reuters, seçim sonuçlarını "Türkiye'nin yeniden canlanan muhalefeti çok önemli yerel seçimlerde Erdoğan'ı devirdi" başlığıyla verdi.

Haberde ‘Pazar günü Türkiye genelinde yapılan yerel seçimlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve partisi en büyük seçim darbesini alırken muhalefetin siyasi bir güç olduğu yeniden görüldü ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanının baş rakibi olarak güçlendi" şeklinde belirtildi.

erdogan.webp

"20 YILIN EN BÜYÜK YENİLGİSİ"

Katar merkezli Al Jazeera, "Türkiye yerel seçimleri: Muhalefet, Erdoğan'a darbe olarak büyükşehirleri kazandı" başlığıyla okurlarına sundu.

CHP'nin İstanbul ve Ankara'da yeniden kazanmasına ayak basılan haberde "Ana muhalefet partisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) yirmi yılı aşkın bir sürenin en büyük yenilgisini yaşattı" denildi.

imamoglu.webp

"BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI"

AP News, yerel seçimleri "Türkiye'de Erdoğan'ı gerileten muhalefet yerel seçimlerde büyük kazanımlar elde etti" başlığıyla taşıdı ve "Muhalefet büyükşehirlerin kontrolünü yeniden ele geçirmeyi hedefleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı büyük bir hayal kırıklığına uğrattı" şeklinde yorumladı.

'ENFLASYON' DETAYI DİKKAT ÇEKTİ

Bloomberg ise seçim atmosferindeki ekonomik durumu belirtirken, "Ekonomideki sıkıntıların baskısı altındaki seçmenler Türkiye Cumhurbaşkanı'nı cezalandırdı. Erdoğan'ın iktidar partisine destek rekor düzeyde düşük" şeklinde haberi verdi.

Haber detayında ise şu ifadelere yer verildi;

"Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yirmi yılı aşkın bir süre önce iktidara gelmesinden bu yana en yüksek borçlanma maliyetleri ve yüksek enflasyon ortamında ana muhalefet partisi karşısında sandıkta eşi benzeri görülmemiş bir yenilgi aldı."

mansur-yavas.webp

‘EMEKLİLER TARİH YAZDI’

Türkiye medyasında ise 16 bin TL açlık sınırının altında maaş alan emeklilerin seyyanen zam beklentisinin seçim öncesi olmaması sebebiyle iktidara bir tepki gösterdiği belirtildi. Sosyal medya üzerinden ise emekliler ‘Emekliler tarih yazdı’ şeklinde paylaşımlar yapıldı.

emekliler-2131.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.