Bu çiçeği koparan yandı! Cezası tam 244 bin TL

Bu çiçeği koparan yandı! Cezası tam 244 bin TL
Kahramanmaraş Binboğa Dağı eteklerinde kayaların arasında çiçek açan ters laleler görsel şölen sunuyor.

Afşin ilçesinin Tanır ve Marabuz mahallelerinde, kayalar arasında doğal olarak yetişen endemik ters laleler, doğa tutkunlarının dikkatini çekiyor.

aw178043-04.jpg

Endemik bitki olan ters lalelerin koparılmasının cezası ise 244 bin 315 TL.

Doğa fotoğrafçıları, her yıl ters laleleri yakalamak için geldiklerini ifade etti.

aw178043-01.jpg

Ancak bu yıl, mevsimin normallerinin üstünde seyreden sıcaklıkların etkisiyle, lalelerin çiçek açma zamanının 10 gün erken olduğunu belirtti.

"LALELERİMİZ DOĞANIN EN GİZLİ YERİNDELER"

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Emin Tan, “Bugün doğasever arkadaşlarla birlikte Afşin ilçesinde bulunan ters lalelerin manzarası için buraya geldik. Ters lalelerini bir kısmı açmış bir kısmı ise tomurcuk halinde. Burada bulan lalelerin bir kısmı sarı şeklinde. Uyumlu halde ters laleler. Lalelerimiz doğanın en gizli yerindeler. Doğa fotoğrafçılarımızın ilgi ve alakası çok güzel. Çok değer veriyorlar. Senenin belirli günlerinde geliyorlar ve ters lalelerimizin, ağlayan gelinlerin çekimini yapıyorlar" dedi.

aw178043-02.jpg

"TERS LALELER NİSAN AYININ İLK HAFTASINDA AÇAR"

Bu yılın mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkları nedeniyle çiçeklerin ortalama bir zaman diliminden 10 gün önce açtığını ifade eden Mehmet Gören, "Nisan ayının ilk haftasında açılan ters laleler, çiçeklerini 3. hafta içerisinde dökmeye başlarlar. Bu canlılar, dağınık bir şekilde parlak, yeşil yapraklarıyla bilinirler ve sarıdan turuncuya kadar değişen renk tonlarıyla göz kamaştırırlar" şeklinde konuştu.

aw178043-03.jpg

aw178043-05.jpg

aw178043-06.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.