Yeni 50 ve 200 TL'lik banknotlar tedavülde İşte yeni görüntüsü

Yeni 50 ve 200 TL'lik banknotlar tedavülde İşte yeni görüntüsü
Yeni E9 Emisyon Grubu kapsamında, sekizinci serideki 200 Türk Lirası ve yedinci serideki 50 Türk Lirası banknotlar tedavüle verildi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) yaptığı açıklamaya göre, 1211 sayılı Kanun kapsamında TCMB'ye tanınan yetki doğrultusunda, E9 Emisyon Grubu'na ait yeni serideki 200 Türk Lirası VIII. tertip ve 50 Türk Lirası VII. tertip banknotlar piyasaya sürülecek.

gterf.jpg

Mevcut dolaşımdaki E9 Emisyon Grubu banknotlarından farklı olarak, yeni 200 Türk Lirası banknotlarında TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan ve Başkan Yardımcısı Dr. Osman Cevdet Akçay'ın imzaları yer alacak. Ayrıca, Dr. Hafize Gaye Erkan'ın başkanlık döneminde basılan VII. tertip 50 Türk Lirası banknotlarında ise, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Karahan'ın ve Erkan'ın imzaları bulunmaktadır.

Duyuruda, "Banknotlar, üstündeki imzalar haricinde boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından önceki tertiplerle tamamen aynıdır. Yeni tertip banknotlar, tedavül edecektir" denildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.