Beşiktaş'ta gece kulübü yangını soruşturmasında 8 kişi tutuklandı

Beşiktaş'ta gece kulübü yangını soruşturmasında 8 kişi tutuklandı
İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bir gece kulübünde çıkan yangın sonucu 29 kişi yaşamını yitirdi. Olayda, 8 şüpheli gözaltına alındı ve tutuklama kararı verildi. Yangının nedenleri ve sorumluları hakkında soruşturma devam ediyor.

İstanbul'un Gayrettepe semtinde, bir gece kulübünde meydana gelen yangın felaketinde 29 vatandaş hayatını kaybetti. Yangın, kulübün bulunduğu 16 katlı yapının alt katlarında devam eden yenileme çalışmaları sırasında başladı. Olayın ardından başlatılan soruşturma neticesinde, 11 şüpheliden 8'i tutuklandı.

aw176900-04.jpg

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelileri sabahın erken saatlerinde polis nezaretinde İstanbul Adliyesi'ne getirdi. İfadeleri alınan 2 kişi serbest bırakılırken, diğer 9 kişi mahkemeye sevk edildi. Yangınla ilgili iş yerinin tüm ruhsat ve çalışma izinleri, denetim kayıtları gibi belgeler titizlikle inceleniyor. Ayrıca, olayın gerçekleştiği süreçteki kamu görevlilerinin sorumlulukları da soruşturma kapsamında değerlendirilecek.

YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ ÇALIŞMIYORMUŞ

Dursun Ç. ve Sibel Ç., yüzde 50 ortaklığa sahip oldukları gece kulübünde meydana gelen ve üç çalışanın yaşamını yitirmesine yol açan olayla ilgili olarak şirket sahibi oldukları belirlendi. İlk bulgulara göre, şüphelilerin ihmali sonucu gerçekleşen bu olayda, yangın güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu ve yangın söndürme sistemlerinin işlevsiz kaldığı tespit edildi.

İş yerinde saklanan yanıcı malzemeler, açık alev kullanımı ve kaynak sırasında etrafa saçılan kıvılcımların yangına sebep olduğu, ayrıca yangın anında kullanılması gereken çıkış yollarının kapalı bulunduğu ve yangın tüplerinin bir kısmının da bozuk olduğu belirlendi.

Bu talep üzerine, mahkemeye çıkarılan 9 şüpheliden 8'i, "Taksirle Birden Fazla Kişinin Ölümüne Neden Olma" suçlamasıyla tutuklanırken, bir şüpheli hakkında ise yurtdışına çıkış yasağı getirilerek adli kontrol şartı uygulandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.