12 yaşındaki çocuğun ayağına servet geldi ‘Tam 2 bin yıllık paha biçilemiyor’

12 yaşındaki çocuğun ayağına servet geldi ‘Tam 2 bin yıllık paha biçilemiyor’
12 yaşındaki bir çocuk annesiyle yürüyüşe çıktıkları sırada ayağına çıkan eşya hayatını değiştirdi.

Britanyalı 12 yaşındaki bir çocuk annesiyle yürüyüşe çıktıkları sırada yerde gördüğü eşya gününü değiştirdi. Küçük çocuğun yerde görerek aldığı metal parçası birinci yüzyıldan kalma nadir bir Roma bileziği olduğu ortaya çıktı. 2000 yıllık sonra derece nadir olan bileziğin değerinin ise paha biçilemediği belirtiliyor.

servet3.webp

12 yaşındaki Rowan Brannan, 44 yaşındaki annesi Amanda ile yürüyüş yaptığı sırada geçmişi MS 1. yüzyıla kadar uzanan bir bilezik parçasını yerde buldu.

servet-2.webp

"ALTIN OLDUĞUNDAN EMİNDİM"

Sussex'te yaşayan 12 yaşındaki Brannan, Pagham bölgesinde yürüyüş yaptığı sırada Armilla tipi Roma bileziği bulduğu ortaya çıktı. Brannan'ın annesi keşfi, "Rowan her zaman her türlü küçük parçayı bulmaya meraklıydı, çok maceracıydı ve her zaman yerden bir şeyler topluyordu. Sürekli 'Yere koy, kirli' diyordum ama bu sefer o bu metal parçasını tutmaya devam etti. Bunun gerçekten altın olduğundan emindi" dedi.

Rowan, parçayı evde inceleyerek, bunun gerçek altın olup olmadığını nasıl anlayacağını ise araştırmaya koyuldu. Sonunda altın olduğuna karar verdikleri eşya için irtibat görevlisi ile kontağa geçtiler. Parça şimdi British Museum'da inceleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.