Tefal marka tavalar yasaklanıyor 'Sebebi tüyler ürpertti'

Tefal marka tavalar yasaklanıyor 'Sebebi tüyler ürpertti'
Türkiye’de neredeyse herkesin evinde bulunan Tefal marka tavalar için flaş bir adım atıldı.

Fransa'da milletvekili Nicolas Thierry tarafından sunulan ve yapışmaz madde içeren tavaların yasaklanmasını öngören yasa teklifi parlamentoda oylamaya sunulacak.

6sadasd.jpg

Yasa teklifi, sağlığı olumsuz etkileyebilecek kimyasalların kullanımını azaltmayı amaçlıyor. Bu kapsamda, yapışmaz yüzeylerde sıkça kullanılan perflorlu ve poliflorlu alkil maddeler maddeler ya da kısaca PFAS içeren maddelerin kullanımıyla ilgili kısıtlamalar getiriliyor. Yasa teklifinin parlamentodaki geleceği, Cuma günü yapılacak oylama ile netlik kazanacak.

Kimya endüstrisinde üretilen perflorlu ve poliflorlu alkil maddeler (PFAS) havada, toprakta, nehir suyunda, gıdalarda ve hatta insan vücudunda birikme eğilimi gösterdikleri için "sonsuz kirleticiler" olarak biliniyor. Uzmanlar PFAS'ı "21. yüzyılın en büyük kimyasal tehdidi" olarak tanımlanıyor.

Euronews'te yer alan habere göre, önerilen yasa tasarısı, Fransa'da binlerce kişinin istihdam edildiği üretim tesislerini tehdit ediyor. Bu nedenle, sendikalar ve Tefal fabrikası çalışanları, yasanın geri çekilmesi için protesto gösterileri düzenliyor. Öneri, yapışmaz kaplama içeren tava ve tencerelerin üretimini ve satışını yasaklayarak, bu ürünlerin yerine daha çevreci alternatiflerin teşvik edilmesini amaçlıyor. Ancak, endüstri temsilcileri ve çalışanları, yasanın geçmesi durumunda işlerinin ve sektörlerinin zarar göreceğinden endişe ediyorlar.

"Kızartma tavama dokunma" diyen göstericiler Paris'te bir araya geldi ve yasaya karşı seslerini yükseltmeye başladı. Tefal çalışanlarını temsil eden grubun müdürü Stanislas de Gramont AFP'ye yaptığı açıklamada "Yasanın geri çekilmesi çağrısında bulunuyoruz, bu kadar basit" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.