Merkez Bankası Eski Başekonomistinden zehir zemberek açıklama 'Seçim öncesi parasını ona yatıranlar yandı'

Merkez Bankası Eski Başekonomistinden zehir zemberek açıklama 'Seçim öncesi parasını ona yatıranlar yandı'
Merkez Bankası Eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, seçimden önce yapılan hangi yatırımın kaybettireceğini açıkladı.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde, Türkiye'de döviz kuruyla ilgili büyük bir merak vardı. Ekonomi yönetiminin seçim öncesi döviz kuru istikrarını sağlamak için döviz sattığı yönündeki iddialar gündeme gelmiş ve seçim sonrası döviz kurunun artacağı öne sürülmüştü. Bu iddialar seçim sürecinde ekonomik istikrarsızlık endişelerini artırdı ve piyasalarda belirsizlik yarattı.

sadadas.jpg

Eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, kendisine de döviz kuruna ilişkin çok soru geldiğini belirterek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kara, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada seçimden önce yüzlerce kişinin kendisine “Hocam seçimden sonra kur patlar mı?” diye sorduğunu açıkladı.

Bu soruyu soranlara hayır dediğini belirten Kaya “Yine de seçim öncesine dair açıklanan veriler bir çoğunun bize inanmayıp döviz aldığına işaret ediyor” dedi.

assaddass.jpg

Prof. Dr. Kara, geçmişteki yüksek enflasyon ve düşük faiz ortamının, reel borçluluğun azalmasına ve bankaların tahsilatlarının düşük seviyelerde olmasına neden olduğunu belirtti. 2024'ün ikinci yarısı için ise belirgin bir artış yaşanmasının şaşırtıcı olmayacağını söyledi.

Kara konuya ilişkin açıklamasında “Geçmişteki yüksek enflasyon ve düşük faiz ortamının reel borçluluğu azaltması nedeniyle, Bankaların tahsili gecikmiş alacakları anormal derecede düşük düzeylere indi. Yılın ikinci yarısında burada belirgin artış görmek şaşırtıcı olmaz.” Dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.