Bayram tatilinde hava nasıl nasıl olacak ' Orhan Şen 'umduğunuz gibi olmayacak' diyerek bölge bölge açıkladı'

Bayram tatilinde hava nasıl nasıl olacak ' Orhan Şen 'umduğunuz gibi olmayacak' diyerek  bölge bölge açıkladı'
Türkiye, 9 günlük bayram tatiline girmek üzere. Tatil süresince hava durumu nasıl seyredecek? CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir değerlendirme paylaştı.

Tatil sürecinde şehirlerimizdeki hava durumu da büyük bir merak konusu haline geldi. Deniz tatili yapmayı düşünenler için CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, "Tatili yaz mevsimi gibi planlayanlar, beklediklerini bulamayabilirler" uyarısında bulundu. Şen, hava durumunu şu şekilde değerlendirdi:

DENİZE GİRMEK İSTEYENLERİ ZORLAYACAK HAVA

9 Günlük Bayram Tatili boyunca sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek. Yaz tatili havasını arayanlar biraz hayal kırıklığı yaşayabilirler. Bu nedenle kültür turları veya şehir dışı akraba ziyaretleri daha cazip görünebilir. Tatil süresince bölgesel yağışlar da görülebilir.

9 günlük tatilde hava nasıl olacak Prof. Dr. Orhan Şen, bölge bölge uyardı: İşte yağış beklenen yerler

TÜM YURTTA HAVA SERİN OLACAK

Ülke genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek, yani bahar havası hakim olacak. Bu durumu göz ardı etmemekte fayda var. Genellikle kuzeyli hava akımlarının etkisi altında olacağımız için akşamları serin olacak, hatta Ege ve Akdeniz kıyılarında da aynı durum geçerli olacak. Çeşme, Marmaris, Bodrum, Antalya gibi bölgelerde 20-24 derece aralığında sıcaklıklar bekleniyor.

TATİLİN SON İKİ GÜNÜNE DİKKAT

Pazar günü Marmara ve İç Ege'de yağmurlu bir hava beklenirken, Arife günü İç Anadolu, Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yağışlar etkili olacak. 1-2-3 günleri ise Akdeniz, Güney Ege ve İç Anadolu'da yağışlar devam edecek; tatilin son 2 günü ise Marmara ve Ege bölgelerinde yoğun bir şekilde yağmur bekleniyor. Dönüş yolculuklarında bu durumu göz önünde bulundurmak önemli.

YURTTA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Akdeniz'in Toroslar bölgesi, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Sinop çevresinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski olduğundan dikkatli olunması gerekiyor.

HAVA SICAKLIĞI

Kuzey ve iç kesimlerde sıcaklıklar 2 ila 4 derece azalacak, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor. RÜZGAR: Batı ve iç kesimlerde kuzeyden ve batıdan hafif ara sıra orta kuvvette rüzgarlar esecekken, doğu kesimlerde güneyden esen rüzgarlar yer yer kuvvetli olabilir (40-60 km/sa).

UYARILAR ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMESİ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır. Bu bölgelerde dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir. KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusunda güneyden kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden, bu bölgelerde de dikkatli olmak gerekmektedir.

orhan-len.jpg

2d.jpg

3f.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.