Bankalara ‘Seçil Erzan’ önlemi binlerce müdürün görev yerleri değişti

Bankalara ‘Seçil Erzan’ önlemi binlerce müdürün görev yerleri değişti
Seçil Erzan‘ın oluşturduğu saadet zinciri, bankaların tedbir almasına neden oldu.

Para Medya’nın yer verdiği habere göre; Seçil Erzan‘ın oluşturduğu saadet zinciri, bankaların tedbir almasına olanak sağladı.

Pek çok banka uzun süredir aynı şubede görev yapan, binlerce müdürün görev yerini değiştirmeye başladığı öne sürüldü.

bankalar-2.jpg

Harekete geçen bankalar, aynı şubede 5 yıldan uzun süre görev yapan müdür ve diğer personelin başka şubelere tayinleri gerçekleştiriyor. Personel borçlanmaları ve hesap hareketleri ise incelemelere başlandı. Bazı bankalarda Müdür odalarına kamera, şube araçlarına GPS takıldığı ise belirtiliyor. Riskli işlemler ve uyulması gereken kurallar ile ilgili eğitimleri ise fazlalaştı.

Bir banka üst düzey yetkilisinin açıklamasında, “Bankalarda müdür seviyesinde görevlendirilecek kişilerle ilgili kriterlerin BDDK tarafından belirli standartlara bağlanması, istihbaratların ve denetimlerin sağlıklı şekilde yapılması ile ilgili yeni düzenlemeler yapılması gündeme gelebilir” dedi.

bankalar555.jpg

NE OLMUŞTU?

Aralarında ünlü futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu 18 kişiyi ‘Fatih Terim Fonu’ adı verdiği sistemle 25,7 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla Seçil Erzan yargılanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.