Ali Yerlikaya teröristlere göz açtırmıyor

Ali Yerlikaya teröristlere göz açtırmıyor
Kırsalda kış aylarında eylem yapmak amacıyla mağara ve sığınaklara saklanan teröristlere yönelik “KAHRAMANLAR-30” operasyonu gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırsalda kış aylarında eylem yapmak amacıyla mağara ve sığınaklara saklanan teröristlere yönelik “KAHRAMANLAR-30” operasyonlarının yapıldığını açıkladı.

Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerin kırsalda kış aylarında eylem yapmak amacıyla mağara ve sığınaklara sakladıkları çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesine yönelik gerçekleştirilen “KAHRAMANLAR-30” operasyonlarında; 6 ilde 63 mağara, sığınak ve depo imha edildi.

asker-2.jpg

Şırnak, Siirt, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Muş ve Tunceli’de J-SİHA ile birlikte ATAK helikopterlerinin de yer aldığı Kahramanlar-30 operasyonlarında; 1 adet Keskin Nişancı Tüfeği, 4 adet AK-47 piyade tüfeği, 1 adet G-3 piyade tüfeği, 1 adet PKM Makinalı Tüfek, 16 adet el bombası 6 adet Bomba Atar ve mühimmatı, 8 adet anti-tank ve anti-personel mühimmatı, 155 mm.’lik OBÜS Top Mühimmatı, 31 adet Mayın/EYP ile patlayıcı adde, 120 kg amonyum nitrat (EYP yapımında kullanılan) 3.795 adet mühimmat, (7,62 mm, 5.56 mm, 12,7 çap ve ebatlarındaki ağır silah mühimmatları) 3 adet dürbün, 6 adet telsiz, 362 adet pil, 30 adet tüp ve Çok sayıda mutfak, gıda, sağlık ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

asker-1.jpg

Terör örgütünün kış aylarında lojistik amaçlı kullanmak ve eylem yapmak için hazırladığı sığınaklar tek tek tespit edilip imha edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabı üzerinde yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Teröristlerin inlerini bir bir başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz. Kahraman Jandarmalarımızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek.” dedi.

asker-3.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.