2024'te vergi ve cezalar var ne kadar olacak

2024'te vergi ve cezalar var ne kadar olacak
2024 yılında "Yeniden Değerleme Oranı" olarak adlandırılan vergi harç ve cezalara yapılacak zam oranları belli oldu. 2024 yılında verici ve cezalar kaç lira olacak?

2024'te vergi ve cezalar var ne kadar olacak

Kamuajans.com'da yer alan habere göre; 2023 yılında açıklanan Yeniden değerleme oranı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla birlikte yüzde 58,46 olarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

Geçtiğimiz yıldan itibaren ekonomideki dalgalanmalardan kaynaklar birçok vatandaş vergi ve ceza ödeme noktasında sorun yaşamıştı. Piyasanın ve Enflasyonun altında ezilen vatandaşlar bunlara bir de vergi ve ceza gibi konulardan yük binmesi ile birlikte birçok noktada zor durumda kalmışlardı. Vergi ve ceza miktarlarına belirlemede etken olan Yeniden değerleme oranı belli oldu. Peki 2023 yılında Yeniden değerleme oranı nasıl?

raw-vergi-uzmani-ozan-bingol-muslugu-acan-5-vergi-oduyor-816459452.jpg

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANAN YAZI ŞU ŞEKİLDE:

"Bilindiği üzere, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298 inci maddesinin (B) fıkrasına göre, yeniden değerleme oranı, yeniden değerleme yapılacak yılın Ekim ayında (Ekim ayı dâhil) bir önceki yılın aynı dönemine göre Türkiye İstatistik Kurumunun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksinde meydana gelen ortalama fiyat artış oranı olup bu oranın Hazine ve Maliye Bakanlığınca Resmî Gazete ile ilan edilmesi gerekmektedir.”

2023 YILI İÇİN % 58,46

“Bu hüküm uyarınca yeniden değerleme oranı 2023 yılı için % 58,46 (elli sekiz virgül kırk altı) olarak tespit edilmiştir. Öte yandan, bu konuda daha önce yayımlanmış olan Tebliğler de yürürlükte bulunmaktadır." diye yer aldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.