Yıl sonu beklentisi belli oldu Emekliye yapılacak zam şekillendi

Yıl sonu beklentisi belli oldu Emekliye yapılacak zam şekillendi
Emekliler, maaşlarına yapılacak olan zam için son 2 aylık enflasyon verilerini bekliyor.

Yıl sonu beklentisi belli oldu Emekliye yapılacak zam şekillendi

kamugundemi.com'da yer alan habere göre; 2024 yılına sayılı günler kaldı. 16 milyonu aşkın SSK ve Bağ-Kur emeklisi, 2024 Ocak emekli maaşı zammını merak ediyor. Merkez Bankası tarafından açıklanan Kasım ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına göre yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 67,23 olarak belirlendi.

EMEKLİ ZAMMINDA ŞU ANA KADAR OLUŞAN DURUM

Yıl içinde iki kez gerçekleşen emekli zamlarında, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarındaki enflasyon oranları dikkate alındığında, 4 aylık enflasyon farkı yüzde 29.41 olarak belirlendi. Bu durum, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak ayındaki zam oranını belirlemede kritik bir etken.

MERKEZ BANKASI'NIN ENFLASYON BEKLENTİSİ

Merkez Bankası Kasım ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçları, yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 67,23 olduğunu gösteriyor ve zammın belirlenmesindeki en önemli göstergelerden biri. Kasım ve Aralık aylarındaki enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte emekli zammı oranı da netleşecek.

25970.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİLERE YÖNELİK HABERLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada emekli maaşı ile ilgili önemli gelişmeler aktardı. Erdoğan, en düşük emekli maaşının yükseltilmesi ihtimalini gündeme getirdi.

ÇALIŞMA VE GÜVENLİK BAKANI IŞIKHAN'DAN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli zammıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu 5 bin liralık ikramiye ödemelerinin bu ay içinde yapılacağını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.