Yatırımcılar dikkat 1 milyon TL'lik faiz getirisi açıklandı

Yatırımcılar dikkat 1 milyon TL'lik faiz getirisi açıklandı
Kasım 2023'te 1 milyon TL'nin vadeli mevduat faiz getirisi açıklandı. Yeni oranlar, yatırımcıların kazancını nasıl etkiliyor?

Yatırımcılar dikkat 1 milyon TL'lik faiz getirisi açıklandı

Kamugundemi.com'da yer alan habaere göre; Merkez Bankası'nın faiz kararları ve vadeli mevduat hesaplarındaki getiriler, yatırımcıların merceği altında. Peki, 1 milyon TL'nin vadeli mevduat hesabında ne kadar bir kazanç elde edeceği merak konusu.

FAİZ ORANLARINDAKİ DEĞİŞİM

Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu, eylül ve ekim aylarında politika faizini 500 baz puan artırdı. Bu artış, kasım ayında da devam etti ve politika faizi yüzde 40'a yükseldi​​.

VADELİ MEVDUAT GETİRİLERİ

26 Kasım itibarıyla, 1 milyon TL'nin 32 günlük vadeli mevduat hesabına yatırılması durumunda, yüzde 36 ile 45 arasında değişen faiz oranlarına göre getiri hesaplamaları yapıldı. Örneğin, yüzde 45 faiz oranıyla net getiri 37.479,45 TL olurken, yüzde 36 faiz oranında bu getiri 29.983,56 TL'ye düşüyor​​.

5-001.jpg

EN YÜKSEK FAİZİ VEREN BANKALAR

Kasım ayının son günlerinde, en yüksek mevduat faizini sunan bankalar büyük ilgi görüyor. Yatırımcılar, bu bankaların güncel mevduat faiz oranlarını ve getiri hesaplamalarını öğrenmek için resmi internet sitelerine yöneliyor​​.

Kasım 2023, Türk Lirası vadeli mevduat hesapları için önemli bir dönüm noktası oldu. Yatırımcılar, Merkez Bankası'nın politika faiz kararlarına ve bankaların sunduğu mevduat faiz oranlarına dikkatle bakıyor. Bu dönemde, doğru bankayı seçmek, yatırımcılar için önemli kazançlar anlamına geliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.