5 Bin TL emekli ikramiyesi o tarihten itibaren Meclis'te

5 Bin TL emekli ikramiyesi o tarihten itibaren Meclis'te
Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye dağıtılmasını öngören kanun düzenlemesi ile kısa süre içerisinde Meclis'ten geçirmesi bekleniyor.

5 Bin TL emekli ikramiyesi o tarihten itibaren Meclis'te

Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye verilecek. Kanun düzenlemesi ile kısa süre içerisinde Meclis'ten geçirmesi bekleniyor. Bu konuyla ilgili başka bir kanun teklifi verilmesi de gündemde, ya da önceki gün TBMM Başkanlığına sunumu yapılan ekonomiye ilişkin torba teklife ikramiyelerle ilgili maddeler eklenebilir..

İKRAMİYE PLANLAMASINDAKİ GELİŞMELER

Salı günü yapılacak olan Plan Bütçe Komisyonu torba teklifi ile birlikte görüşmeye başlanılacak. 80 maddeden oluşmakta olan teklif üzerinde görüşmeler sonrasında çalışan emeklilerimize de ikramiye ödenmesini içermekte olan önerge verilmesi beklenmekte. Torba teklifi ile Plan ve Bütçe Komisyonu planlamasında görüşmelerinin önümüzdeki hafta tamamlanabilmesi, 11 Aralık 2023’de başlayacak olan 2024 bütçe görüşmeleri içinde öncesinde de genel kuruldan geçirilmesi hedeflenmektedir.

1920x1080.jpg

Öngörülen yasanın Meclis'ten onaylanıp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayından sonra, çalışan emeklilerimize de verilecek olan 5 bin liralık ikramiye sonrasında aralık ayı içinde de ödenmesi planlanmaktadır. AK Parti kaynaklarına göre; 4,7 milyon civarında olan çalışan emeklilere toplam 23,5 milyar lira ödeme yapılacağını açıkladılar. Yapılacak olan ödemelerimizin, yasanın Cumhurbaşkanı'nın onayından sonra, emekli maaşı tahsis numarası ile yapılacağı belirtilmiştir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.