Kuzu etine 15 günde büyük zam 'İkinci zamda yolda'

Kuzu etine 15 günde büyük zam 'İkinci zamda yolda'
Kuzu etine 15 günde gelen zam pes dedirtti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayı enflasyon rakamlarını açıklamıştı. Ekim ayında TÜFE yüzde 3,43 artarken, yıllık bazda TÜFE yüzde 61,36 artış göstermişti.

Enflasyondaki bu artış vatandaşın boğazını sıkmaya devam ediyor. Enflasyon nedeniyle birçok ürüne belli aralıklarla sürekli zam geliyor.

Yüksek enflasyondan en çok nasibini alan ise gıda fiyatları oldu. Ekonomik krizden önce et almak kolay olmazken bugünlerde neredeyse imkansız hale geldi.

t25-karkas-et-nedir-karkas-et-476.webp

Dünya Gazetesi’nden Mehmet Hanifi Gülel’in haberine göre, kuzu karkas etin fiyat artışı durdurulamıyor.

Karkas etine son 15 gün içerisinde 45 liralık zamla kuzu kargasın kilogram fiyatı yüzde 18,3 artışla 245 liradan 290 liraya yükseldi.

İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, kasaplarda kuzu etin kilogram fiyatının ise kalitesi ve yağ durumuna göre değişmekle beraber, 590 ila 680 lira arasında satılacağını söyledi.

fdc52524adcafff988d9-190120230b65b4d7.webp

BİR ZAM DAHA GELİYOR

Sadece dün kuzu karkas etine 25 lira zam yapıldığına ifade eden Tüfekçi, “Şu anda bölgelere göre değişmekle beraber kuzu kargasın fiyatı; Batı illerinde 295 lira, Doğu illerinde ise 285 lira civarında. Toptan et satışı yapan tüccarların konuşmalarına göre de bu hafta bir zam daha bekleniyor. Dana etin fiyatı ise şu an stabil, bir zam yok. Dana etin karkas kilogram fiyatı bölgeden bölgeye değişmekle beraber ortalama olarak 240 lira ile 255 lira arasında” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.