‘Bakanlıktan beklenmedik hamle’ Yargı RTÜK’e şikayet edildi

‘Bakanlıktan beklenmedik hamle’ Yargı RTÜK’e şikayet edildi
Başrollerinde başarılı iki oyuncu Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu’nun yer aldığı Yargı dizisi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

Kanal D’nin sevilen yapımlarından Yargı dizisi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın radarına takıldı. Hayranları bol olan dizide gösterilen bir sahne, çocukların psikolojik gelişimlerini olumsuz etkileyebileceği yönündeki görüşlere bağlı olarak bakanlık tarafından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na şikayet edildi.

yargi4.jpg

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre televizyonda yayınlanan dizide yer alan bir bölümde "bakanlığa bağlı çocuk bakım kuruluşlarında büyüyen çocukların istismar edildiği, kuruluşlarda görevli personelin organize suç örgütü üyesi olup çocukların istismarına zemin hazırladığı" iddialarının bulunduğu sahnelerin izleyiciye gösterildiği tespit edildi.

Açıklama kapsamında, söz konusu iddiaların çocuklar üzerinde ve milli manevi değerler açısından zedeleyici etkileri olabileceğine ve bu kurumlardaki çocukların psikolojilerinin zarar görebileceğine ilişkin değerlendirilmesi sonucu harekete geçildi.

yargi3.jpg

ÇOCUKLARIN TOPLUMSAL UYUMLARI ZARAR GÖRÜYOR

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Bakanlığımızın hizmetleri ve çocuklarımız hakkında olumsuz yayınlarla kamuoyunda infial yaratan bu gibi durumlar, toplumun vicdanını oldukça rahatsız etmektedir." ifadeleri yer aldı.

yargi2.jpg

Bakanlığa göre, çocukların toplumsal uyumlarının zarar görmemesi ve haklarında olumsuz algılar oluşturulmaması adına, bu tür içeriklerin tespiti halinde yasal süreç başlatılacağının da altı çizildi. Çocukların kendi ayakları üzerinde durabilen, sağlıklı yetişkinler olabilmeleri için çalışmaların yürütüldüğü de belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.