Nilgün Belgün'den hayranlarını üzen haber 'Yakalandığı hastalığı duyurdu'

Nilgün Belgün'den hayranlarını üzen haber 'Yakalandığı hastalığı duyurdu'
Usta oyuncu Nilgün Belgün'den hayranlarını üzen haber geldi.

Oyuncu Nilgün Belgün, sosyal medya hesabından yakalandığı hastalığını duyurdu. Hastaneden paylaşımda bulunan Belgün domuz gribine yakalandığını açıkladı.

'Aşk ve Komedi' oyunuyla turneye çıkan usta oyuncu domuz gribine yakalandığını ve Denizli'deki bir hastanede tedavi gördüğünü bildirdi. Nilgün Belgün sağlık durumuyla ilgili; "Sevgili dostlar; ben de en sonunda salgın olan domuz gribine yakalandım. Turnenin sadece iki oyununu oynayabildim. Yarınki Fethiye ve Muğla gösterilerimi ileri bir tarihe ertelemek zorunda kaldık. Yeni tarihleri en kısa zamanda sizlerle paylaşmış olacağım. Sağlıklı günlerde görüşmek üzere…" dedi.

ekran-goruntusu-2023-12-21-154734.png

NİLGÜN BELGÜN KİMDİR?

Nilgün Belgün, 18 Mart 1953 tarihinde İstanbul'da doğdu. Babasının adı Atilla Belgün'dür. Çocukluğunu Büyükada'da geçirdi.

Özel Şişli Lisesi'nde okudu. İstanbul Belediye konservatuarı Şan ve Tiyatro Bölümünü bitirdi.
1973 yılında Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda "Haneler" oyunuyla profesyonel oyunculuğa adım attı. Daha sonra Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu,Levent Kırca Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Tiyatro İstanbul, Gencay Gürün gibi topluluklarla birlikte çalıştı.

Birçok Sinema filmi ve dizi filmlerde rol aldı. 1990 yılında "Bir Başka Gece" adlı Tv. programındaki “Darbukatör Bayram” skeçinde oynadığı "Gülpembe" rolüyle kısa sürede daha büyük bir kitle tarafından bilindi.

"İşte Müzik İste Eğlence", "Gece Sefası" gibi televizyondaki eğlence Showlarında çeşitli parodilerde çeşitli tiplemelerle sahneye çıktı. 1993 yılında Milliyet Gazetesi yılın en iyi Tv - Komedi Kadın Oyuncusu ödülüne layık görüldü.

Tiyatro İstanbul'da oynadığı "Tepetaklak" oyunuyla yılın en iyi komedi kadın oyuncusu olarak 8 ödülünü aldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.