Tosun Paşa filminin Suphi'si Cevdet Arıkan hayata veda etti

Tosun Paşa filminin Suphi'si Cevdet Arıkan hayata veda etti
Kemal Sunal'ın başrolünü oynadığı unutulmaz Tosun Paşa filminde Seferoğlulları'ndan Suphi karakterini canlandıran değerli oyuncu Cevdet Arıkan yaşamını yitirdi.

'Seferoğulları'ndan Suphi' olarak anılan oyuncu Cevdet Arıkan 75 yaşında yaşamını yitirdi ve sevenlerini üzdü. Cevdet Arıkan'ın vefat haberini oğlu Cem Arıkan duyurdu.

cevdetarikan1.jpg

Cem Arıkan, "Benim babam, arkadaşım, meslektaşım, Türk sinemasının ise son kalelerinden biriydi. Sorumluluk hissettiğim için acı haberi paylaşmak istedim. Babam Cevdet Arıkan maalesef aramızdan ayrıldı. Sinemamızın başı sağ olsun" ifadelerinde bulundu.

120'nin üzerinde filmde rol alan Cevdet Arıkan, Kemal Sunal'ın Tosun Paşa, Kibar Feyzo, Ferdi Tayfur'un Çeşme, Ben de Özledim, Cüneyt Arkın'ın Gırgır Ali ve İstasyon filmlerinde oynayarak ün sahibi olmuştu.

cevdetarikan2.jpg

"BİZ SANATI, SANAT OLSUN DİYE YAPTIK"

Cevdet Arıkan, verdiği bir röportajda sanat için birçok zorluğa katlandıklarını dile getirmişti. Cevdet Arıkan sanatı para için değil sanat için yaptıklarını söyleyerek "Sinemaya çok emek verdim. Sinemanın nankör bir meslek olduğunu söylerler. Her meslek gibi oyunculukta da yanlışlar oluyor. Birçok arkadaşımız sokaklarda vefat etti. Huzurevlerinde ölenlerimiz oldu. Sanatçının geliri çok az. Türk sinemasında bizim kazancımız olmadı. Yani sanatı, sanat diye yaptık biz. Şimdikiler para için yapıyor. Gerçekten sanatı, sanat olsun diye yaparken karşılığında aldığımız çok cüzi bir para. O para da işte benim gibi 6 çocuklu bir aileniz varsa yandınız. Hele İstanbul'da kiradaysan, gıdan, giyimin var. Baş edemiyorsun" diye konuşmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.