'Nilperi Şahinkaya'ya darp ve hakaret suçlamasıyla' 7 yıl hapisle yargılanan Burak Deniz için karar

'Nilperi Şahinkaya'ya darp ve hakaret suçlamasıyla' 7 yıl hapisle yargılanan Burak Deniz için karar
Adana Film Festivali'nde oyuncu Nilperi Şahinkaya ile yaşadığı olayla gündeme gelen oyuncu Burak Deniz için mahkemeden karar çıktı.

Geçtiğimiz yıl meslektaşı Nilperi Şahinkaya ve sevgilisi Emre Yusufi'ye hakaret ve darp ettiği gerekçesiyle yargılanan Burak Deniz için mahkemeden karar çıktı.

Nilperi Şahinkaya ile mahkemelik olan Burak Deniz 7 yıl 2 ay hapis cezasıyla yargılanıyordu.

Burak Deniz geçen yıl Şahmaran dizisinin 2. sezon çekimleri nedeniyle bulunduğu Adana'da bir kavga olayına karışmış ve mahkemelik olmuşlardı. Deniz'in meslektaşı Nilperi Şahinkaya, Şahinkaya'nın sevgilisi Emre Yusufi ve çiftin arkadaşları Necmi Deniz Akıncı'nın olduğu masaya defalarca giderek taraflarla tartışma çıkarmıştı. Şahinkaya'nın masadan ayrılmasının ardından Burak Deniz ile Necmi Deniz Akıncı'nın aralarında yaşanan kavganın kamera görüntüleri de basına aktarıldı.

nilperi-sahinkaya-ile-burak-denizin-kavga-goruntusu-ortaya-cikti-masasina-gidip-olay-cikarmis-cagla-sikelin-av-1679663532631.jpg

BERAAT KARARI ÇIKTI

Adana 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada karar çıktı. Burak Deniz hakkındaki darp, tehdit ve hakaret suçlamalarından beraat etmesine hükmedildi.

Mahkemenin gerekçeli kararında Burak Deniz'in Necmi Deniz Akıncı'ya karşı üzerine atılı "Basit Yaralamaya Teşebbüs" suçundan TCK'nın 86/2, 35/2, 53 maddeleri gereğince cezalandırılması talebiyle açılan kamu davasının yapılan yargılamasında yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması nedeniyle beraatine karar verildiği bildirildi. Burak Deniz'in Nilperi Şahinkaya ve Necmi Deniz Akıncı'ya yönelik tehdit ve hakaret suçlamalarından da TCK'nın 125/1-4, 106/1, 53 maddeleri gereğince cezalandırılması talebiyle açılan kamu davasının da sanığın atılı suçları işlediğinin sabit olmaması nedeniyle beraat ettiği kaydedildi.

masalarina-gidip-kufurler-yagdirip-kavga-cikardigi-iddia-edilmist-nilperi-sahinkayadan-burak-deniz-hakkinda-ya-1673683766891.jpgGerekçeli kararda ayrıca Nilperi Şahinkaya ve Necmi Deniz Akıncı'nın itiraz etmesi halinde mahkemede duruşma açılacağı, sanık Burak Deniz tarafından itiraz edildiğinde ise 1/4 oranındaki indirimin yapılmayacağı, genel hükümlere göre yargılamanın devam olunacağı, itiraz üzerine duruşma açılırsa duruşmadan önce itirazdan vazgeçilmesi halinde itiraz edilmemiş sayılacağının belirtilmesi dikkat çekti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.