Artış sürüyor Mevduat faizleri yüzde 60'a dayandı

Artış sürüyor Mevduat faizleri yüzde 60'a dayandı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan güncel finansal rapora göre, 22 Mart haftasında bankacılık sektörünün toplam mevduat hacmi, bankalar arası işlemler dahil, 79 milyar 320 milyon 228 bin lira arttı. Aynı dönemde, ihtiyaç kredilerinin faiz oranları yüzde 82 seviyesini geçerken, mevduat faizleri de yüzde 60 sınırına ulaştı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yayımladığı son finansal verilere göre, bankacılık sektörünün toplam mevduat hacmi, 22 Mart haftasını kapsayan dönemde, bankalar arası işlemler de dahil olmak üzere, 79 milyar 320 milyon 228 bin lira artış gösterdi. Bu artışla birlikte, sektörün toplam mevduatı 16 trilyon 14 milyar 952 milyon 94 bin liraya ulaştı. Aynı dönemde, mevduat faiz oranları da yükselişe geçerek yeni bir rekora imza attı; 1 ile 3 ay arasındaki Türk Lirası mevduatlar için uygulanan faiz oranı %55,7'den %59,5'e çıktı.

rg.jpg

İş dünyasının nabzını tutan ticari kredi faizleri ise %58,5 seviyesinden %62,7'ye yükseldi. Öte yandan, tüketici finansmanı alanında, ihtiyaç kredisi faiz oranları geçtiğimiz hafta kaydedilen rekor düzeyden %76'dan %82,1'e yükselerek dikkat çekti.

fedw.jpg

Yapılan hesaplamalara göre, farklı vadelere uygulanan %60 faiz oranıyla, 1 milyon liralık bir mevduatın getireceği faiz geliri miktarları netleşti. Örneğin, 32 günlük bir vade için %60 faiz oranıyla hesaplandığında, yaklaşık 50 bin lira faiz geliri elde edilebilirken, 3 aylık bir vade için bu miktar 140 bin liraya, 1 yıllık vade için ise yaklaşık 600 bin liraya ulaşıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.