Hanımların vazgeçilmeziydi 200 şubeli şirket iflas etti

Hanımların vazgeçilmeziydi 200 şubeli şirket iflas etti
Maksul Gıda, Türkiye çapında bakliyat, baharat ve kuruyemiş sektöründe faaliyet gösteren ve 200 şubesi bulunan bir şirket, mali sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiriyor. Şirketin konkordato başvurusu, borçlarını ödeyemediğini gösteren bilirkişi raporu ile mahkemeye sunuldu. 400 milyon lira borcu bulunan Maksul Gıda için mahkeme, iflas kararını verdiği bildirildi.

Maksul Gıda, bir zamanlar hızla büyüyen bir gıda perakendecisi olarak bilinirken, son üç yılda mali zorluklar yaşamaya başladı. Şirket ve sahibi Hakan Şenol adına konkordato süreci başlatıldı, ancak Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin verdiği karar, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozuldu. İddialara göre şirketin varlıkları, borçların ödenmemesi üzerine, alacaklıların talebiyle başkalarına aktarıldı.

fedw-002.jpg

Yeniden Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne dönen dosya kapsamında, mahkeme tarafından atanan bilirkişilerin hazırladığı raporda, şirketin durumunun düzelmesinin zor olduğu belirtildi. En son yapılan duruşmada, mahkeme Maksul Gıda ve Hakan Şenol için iflas kararı verdi ve şirketin tasfiye süreci başlatıldı. Şirketin borcu 400 milyon TL olarak belirlendi ve bir zamanlar 200 şubeye sahip olan firmanın şu anda sadece 50 şubesi faaliyette.

İŞÇİLER MAAŞLARINI ALAMADI

İflasına karar verilen Maksul Gıda’nın 200 kadar çalışanın da, aylardır maaşlarını alamadıkları anlaşıldı. Maksul Gıda çalışanı Hanife Nur Aca, geçen 31 Ocak’ta işe girdiğini belirterek “13 Mart 2024 tarihinde şube kapatılarak çıkışımız verildi. İşe girdiğim tarihten beri 1 kuruş maaş ödemesi almadım” dedi. Berkay Ünlü isimli çalışan ise, “Aralık 2023 ve Ocak-Şubat 2024 maaşlarımı birçok mağdur gibi ben de alamadım” ifadelerini kullandı.

Maksul Gıda’nın Bağcılar şubesinde çalışan Derya Aşkar ise “1,5 aydır ama maaşımı alamadım. Kimseye de sesimizi duyuramıyoruz. Ne bölge sorumlusuna ne de şirketin sahibi Ömer Faruk Şenol bizim mesajlarımıza ve aramalarımıza yanıt veriyor” diye konuştu.

Nüket Kulu isimli Maksul Gıda çalışanı “01 Aralık 2023 tarihinden itibaren maaş alamıyorum. 10 Mart 2024 tarihinde şubelerimiz elimizden alınarak boşaltıldı. Herhangi bir yere yönlendirme yapmadan ben ve benim gibi 100’den fazla personel bekliyor. Şirket sahipleri Hakan Şenol ve kardeşi Ömer Faruk Şenol ile bir çok kez iletişime geçtim. Ancak cevap alamadım. Benim gibi bir çok kişi mağdur durumda” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.